Grízes tészta

2014.10.28 15:57

Grízes tészta

Ez egy gyors, kedvenc, igazi menzás ebéd. Nálunk mikor gyerek voltam sokszor volt, az én gyerekeim is nagyon szeretik. Ki cukorral, ki lekvárral, de van aki uborkával szereti.

Adós vagyok ezzel a recepttel, mert elfelejtettem feltölteni mikor sikerült lefotózni. Mindig azt hiszem, hogy ami egyszerűbb az nem okozhat gondot. De ez is olyan recept, ami sokaknak gondot okoz, a gríz összecsomósodik. Így itt van, ahogy én készítem, nekem még így készítve nem csomósodott össze.

Hozzávalók:

35 dkg tészta, 120 g búzadara, 180 ml meleg víz, 1 evőkanál olaj, csipet só

Elkészítés:

A tésztát a csipet sóval feltesszük főzni. Ahogy a leírás a tésztán úgy főzzük meg azt.

Amíg ez fő addig a darát is elkészítjük.

Az olajon megpirítjuk a búzadarát, állandó kevergetés mellett, 

mert az elején lassan, de aztán ha elindul, hamar pirul, és gyorsan le is tud égni. 

Ha megpirult, hozzáadjuk a meleg vizet,

elkeverjük, (egyrészt vigyázzunk, a kicsapódó gőzzel, mert forró, másrészt ne ijedjünk meg egybe fog állni a gríz, de ahogy keverjük, jó lesz az) 

és addig pároljuk kis lángon, míg a víz elpárolog belőle, a dara megpuhul. Ez csak 1-2 perc. Levesszük a tűzről.

A kifőtt tésztát hozzáöntjük 

és elkeverjük.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 


Készíts ingyenes honlapot Webnode