gyros pita
Gyros pita
8 db pita lesz ebből az adagból. Én tepsin sütöm, mert nekem a rácsom a sütőben vagy túl széles hézagokkal rendelkezik vagy passz, de a tészta első alkalommal kicsit lefittyedt a rácsok között. Így viszont gyönyörűek lesznek, nagyon szépen megnőnek.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 csipet cukor, 1 kávéskanál só, 250 ml langyos víz
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, és ebbe öntjük a víz felét, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, ujjunkkal kissé elkeverjük és megvárjuk, amíg 10 perc alatt szépen felfut.
Ha ez megvan, hozzáadjuk a sót, és a maradék vizet, jól összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk.
Majd tiszta konyharuhával letakarva 1 órát kelni hagyjuk, míg a duplájára nem nő.
Lisztezett deszkára tesszük,
kissé átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
Kissé kigömbölyítjük őket, és kb 15 cm széles köröket nyújtunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,
majd ismét letakarjuk egy konyharuhával és 30 percig pihentetjük.
Ha letelt a fél óra 200 fokra előmelegített sütőben
17-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.