Házi krémsajt

2013.06.11 15:06

Házi krémsajt

A receptet anno úgy kerestem valakinek, mert sok volt a joghurtja amivel nem tudta mit is kezdjen vele. Én is így jártam mostanában, hogy sok lett a joghurtom, így elkészítettem én is a recept szerint 1-2 gerezd fokhagyma kell bele, én 1 gerezdet tettem bele, szerintem így is igazán fokhagymás lett, nekünk tuti sok lenne, ha beletettem volna a többit is. A joghurt szintén 87,5 dkg-ot ír a recept, nekem 90 dkg-om volt, és még az ebéd főzés közben is maradt, azt is bele zuttyantottam, mielőtt megromlott volna mert kinyitottuk. 500 g lett a kész krémsajt. Isteni finom lett, mi nagyon szeretjük a sajtkrémet. Bátran ajánlom bárkinek. Akár simán is egy kis sóval. Nagy kedvencem a philadelphia sajtkrém, de árát tekintve nem éppen a legolcsóbb. Azt hiszem ez így elkészítve negyedébe sem kerül. És nem mondanám azt, hogy bármivel is rosszabb lenne. Nekem még jobban is tetszik, hisz itt is játszik az, hogy az van benne amit én tettem bele.

Hozzávalók:

90 dkg natúr joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor snidling, ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt kömény (természetesen bárhogy lehet fűszerezni)

Elkészítés:

Első körben egy szűrőt kibélelünk egy tiszta sűrű szövésű textillel, (nálam ez egy textilpelenka) Majd ebbe öntjük a joghurtokat,

és betesszük a hűtőbe 48 órára hogy kicsöpögjön. (az eredeti szerint 24-36 óra, nekem 48 órát csöpögött, és mivel folyamatosan öntögettem le a kicsöpögött folyadékot, bizony volt mit leöntenem róla 2 nap elteltével is.)

A szűrő alá mindenképpen tegyünk egy tálat amibe a felesleges folyadék kerül.

A 48 óra elteltével

egy tálba tesszük, ízesítjük ízlés szerint, beletesszük az apróra zúzott fokhagymát, az apróra vágott snidlinget,

jól összekeverjük és lehet is fogyasztani. A joghurt szavatosságát érdemes felírni, hogy tudjuk meddig jó a szavatossága. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.