Joghurtos muffin tölcsérben

2013.06.05 14:52

Joghurtos muffin tölcsérben

Lehet simán muffin formában is sütni, nagyon finom, a joghurt miatt nem is szárad ki. Itt most a gyerekek miatt tölcsérben sült, ami nagyon jó télen is mert olyasmi mint egy téli fagyi.  12 db lesz 1 adagból. Én többszörözni szoktam, nálunk nem elég egy adag, ha pedig tölcsérbe készül végképp nem elég. Valahogy még jobban fogy.

Hozzávalók:

250 g LISZT, 150 g cukor, 70 g VAJ, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat, 2 db tojás, 250 g joghurt

És lehet belereszelni akár :Fekete csokoládét 100 g-ot., 12 db tölcsér

Díszítésnek:

olvasztott csokoládé, és színes dekorcukor, de lehet akár vajkrémmel is díszíteni, mondjuk ez nyáron nem célszerű.

Elkészítés:

A vajat a cukorral kikeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliát, a joghurtot, jól összekeverjük. Mehet bele a lisztben összekevert átszitált sütőpor. Az egészet csak össze keverjük

mehet bele reszelt csokoládé

és mehet a formában.

A tölcséreket érdemes előtte alufóliával bevonni, mert a muffin némelyiknél úgy viselkedik mint a vulkán és ahogy jön felfelé, képes a tölcsér oldalán kívül megfolyni. Ugyan megsül, de ahova kifolyt ott a tölcsér meglágyul. Ha pedig a tölcsér felsző részét bevonjuk alufóliával, akkor nincs ilyen gond. Nem puhul fel a tölcsér sehol.

Egy tölcsérbe 2 evőkanálnyi mennyiség megy. A tölcsért jó háromnegyedig töltse ki.

170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni, mielőtt kivesszük. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.