Jókai bableves

2015.11.23 11:31

Jókai bableves

Sokat gondolkoztam, hogyan készítem el itt Németországban, hisz nincs füstölt csülök, de szerencsére jött ismerős látogatóba és megígérte, hogy hoz. A szavát tartotta is, de sajnos most ugyan füstölt volt a csülök, de egyben főtt is, és nem volt az az eget regető íze. Ezt azért írom le, mert sokan követnek, aki szintén Németországban élnek, és úgy érzik, itt nem lehet igazi magyaros ízt elérni. Nekik üzenem, én a kauflandban vettem zacskós főtt csülköt, ez kicsit füstölt is, tökéletes a levesbe, parasztkolbász helyett a chorizo szintén tökéletes helyettesítő, és kb. 5 dkg-nyi füstölt szalonna (ez szintén kapható még a kis üzletekben is) és bizony ezekből is ugyanazt a brutális finom ízt kapjuk, mint amikor otthon készítettem. Az egyetlen dolog, ami a Jókai bablevesbe kerül itt és otthon sosem az a pici szalonna, de itt az íze miatt érdemes hozzáadni. A szüleim, akik itt élnek 12 éve azt mondták rá, sok év óta nem ettek ilyen finom bablevest.

Hozzávalók:

50 dkg tarkabab, 1 db füstölt sertéscsülök, 10 dkg füstölt kolbász, 2 db petrezselyem gyökér, 2 db répa, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 15 szem egész feketebors, só, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál fűszerpaprika, 2 dl tejföl

A csipetkéhez:

1 db tojás, 10 dkg liszt

Elkészítés:

A recept folytatását a képre kattintva vagy az alábbi linken éritek el. :)
https://aprosef.hu/jokai_bableves_recept

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.