Kakaós csiga
Kakaós csiga
Nálunk nagy kedvenc, de aki nem szereti, lehet fahéjjal is készíteni a kakaó helyett. Omlós és puha, másnap is nagyon finom. Tovább még nem sikerült tesztelni. Egy adagból kb. 25 db lesz. 60*40 cm-es lappá nyújtottam így lett ennyi csigám.
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg élesztő,10 dkg rama, 0,5 teáskanál só, 2 evőkanál cukor, 1 db tojás
A dagasztás alatt még további 10-15 dkg lisztet vesz fel a tészta. Ez lisztfüggő kinek mennyit.
Töltelékhez:
10 dkg rama, 8 evőkanál cukor, 8 teáskanál kakaópor
Tetejére:
1 db tojás
Elkészítés:
Tálba öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne.
Felolvasszuk a ramat majd azt is az élesztős tejhez adjuk. Keverjük bele a sót, cukrot és tojást.
Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát.
Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni,
itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk, nekem az egész gyúrólapot befedi. (60*40cm)
A ramat egy tálban kihabosítjuk, hozzáadjuk a kakaót és cukrot, majd jól elkeverjük. (A kakaót fel lehet cserélni fahéjjal is)
Ezt a masszát egyenletesen a tésztára kenjük,
majd jó szorosan feltekerjük.
1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,
és 20 percig pihentetjük.
A tojást egy kis tálba villával felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.