Kifli
Kifli
Sima kiflik ezek a kedvenceink. 1 adagból 12 db kifli lesz, itt nagy kedvenc, és sokszor kerül reggelire, vagy vacsorára az asztalra.
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 1 evőkanál burgonyapehely ( ez elhagyható) 3 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej 1 dl olaj, 1 kávésnál cukor
Elkészítés:
1 dl langyos tejbe tesszük a kávéskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, olajat a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
Jól bedagasztjuk 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt,
lisztezett deszkára borítjuk és 12 részre osztjuk.
Egyenként kb 25 cm átmérőjű vékony kockákra nyújtjuk (ahogy sikerül) és az egyik csücsküktől kezdve felsodorjuk őket.
Letakarva 45 percig hagyjuk pihenni a kifliket.
Egy lábasba forralunk vizet ( ne bugyogjon, csak szépen gyöngyözzön) adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és egyesével beletesszük a kifliket majd 8 -ig elszámolunk lassan. A fürösztéstől lesznek szép fényesek és ropogósak.
Ez kb 4 perc az összes kiflivel. Vízből kivéve, egyből a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sülnek.
Ha szép piros kívülről akkor megsült a közepe is.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.