Kocsonya

2014.12.25 13:55

Kocsonya

Nálunk elengedhetetlen télen, amikor már jó hidegek vannak. Nekem nem kedvencem, nem szeretem a kocsonya húst, de miattam, mindig kerül bele, csülök is, amin sok hús van, és vannak külön olyan tálak, amibe csak a hús kerül, ezek azok amiket én is megeszek. Így az én receptem így van írva. A csülök opcionális, elhagyható belőle, de ha szereti az ember a húst is a bőrön kívül, akkor ne hagyjuk ki belőle. 

 

Hozzávalók:

1,5 kg vegyes kocsonyahús (fej, csülök, köröm, farok, bőr, stb.), 1 kisebb csülök, 1 fej fokhagyma, 4-5 db répa, 2 db zöldség, 20 szem egész fekete bors, 1 db karalábé, 1 kisebb zeller, 1 db vöröshagyma

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, 

a húst feldaraboljuk.

Tegyük a feldarabolt húsokat, zöldségeket, a borsot, hagymát és fokhagymát egy nagyobb fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy jól ellepje őket.

Tegyük a tűzre, ha felforrt szedjük le a habot a tetejéről és vegyük takaréklángra.

Lassú tűzön főzzük kb3-4 órát, de addig mindenképpen, amíg a hús kezd leválni a csontokról.

Ha már leválik a hús, akkor jó. 

Ha kész, szedjük, ki egy tálra a húst szedjük le a csontokról, majd tegyük tányérokba őket szépen elosztva. 

A levet leszűrve merjük, rá a húsokra 

amennyire tudjuk, szedjük le a zsírját. Amit nem tudunk leszedni, se aggódjunk, mert kocsonyásodás után is le tudjuk majd szedni.

Tegyük hideg helyre a tálakat és pár óra alatt (én este szoktam így egy éjszaka alatt) meg fog dermedni. Később tegyük hűtőbe. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.