Lángos

2013.01.10 09:48

 

Lángos

Több lángos receptem van. Van amibe alig kell valami, van amibe több minden is és van a kefires ami hűtőben is eláll pár napig ha nem sütjük ki őket azonnal. Ez most az a verzió amibe több dolog kell, de nálunk ő lett a befutó. Ő ízlett a családnak a legjobban.

Hozzávalók:

1 kg liszt, 2 db tojás, 170 g tejföl, 3 kiskanál só, 500 ml tej, 5 dkg élesztő, 1 kiskanál cukor, olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és a cukorral elkeverjük, majd 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba öntjük, ebbe tesszük a felfutott élesztőt, a tojásokat, a tejfölt, a sót és a maradék langyos tejet. Jól összedolgozzuk, dagasztjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Akkor jó a tészta, ha egységesen sima és könnyen elválik az edény falától.

Cipót formálunk belőle, a tetejét megszórjuk liszttel, majd konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.


14 egyforma darabra szaggatjuk, kis cipókat formálunk belőle.


Letakarva 30 percig pihentetjük, amíg megnőnek egy kicsit.


Olajos kézzel kihúzkodjuk.


Bő, forró olajban megsütjük az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. Állítva rácsra tesszük, hogy az olaj lecsöpögjön róla.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.