Lencsefőzelék

2012.12.30 12:54

 

Lencsefőzelék

Régen nem szettem, de az egész családom se igen ette meg semmilyen formában sem a lencsét. Aztán egyszer kaptam egy ötletet hogyan készítsem el, azóta nem csak szilveszterkor készül év közben is többször, a gyerkőceim is imádják így elkészítve. Íme az én verzióm, semmi nehéz nincs benne, sőt kifejezetten egyszerű recept az enyém.

Hozzávalók:

50 dkg lencse, 1 fej vöröshagyma, 4 db babérlevél, só, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 20 dkg füstölt sonka, 3,5 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és a lencsével együtt feltesszük főzni annyi vízbe ami épp ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt sonkát is. Együtt főzzük, míg a lencse puha nem lesz.

Ha megpuhult a lencse egy kis lábosban az olajon készítsük el a rántást. 

A lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk majd tűzről levéve hozzáadunk 1 teáskanál őrölt pirospaprikát kb 2 dl vizet és jól összekeverve a lencséhez adjuk. Összeforraljuk őket amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a pohár tejfölt, elkeverjük, és forralunk rajta egyet még.

Aki szeretiadhat hozzá egy kevés ecetet vagy citromlevet. Én nem szoktam. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.