Madártej

2013.06.19 14:07

Madártej

Ez a madártej ősrégi recept, gyerekkoromban mindig így készítette anyukám, nem a mai modern pudingos verzió. Ha így készítjük max 15 perc és készen is van, már csak azt kell megvárni, hogy kihűljön. Nagy melegben isteni frissítő.  Nemrégiben egy ismerős főzte a habokat mikróban, most én is kipróbáltam, és azt kell, mondjam, eztán nem a tejben fogom főzni és fordítani, ott állni mellette, hanem mikróban mert az egész 1,5 percig tart, és ráadásul isteni finom. Mi nem érjük, be ezzel a mennyiségben általában 2 liter tejből készül, így a mikróban 2 adagban főzöm a habot.

Hozzávalók:

0,5 liter tej, 4 db tojás, 5 evőkanál porcukor, fél rúd vanília

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban a tejet felforraljuk 2 kanál porcukorral és a vaníliával.

A tojások sárgáját a 2 kanál porcukorral habosra keverjük,

majd a tejbe engedjük, közbe jól elkeverjük, és kis lángon állandóan keverve, addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. (Addig főzzük, míg az általunk kedvelt sűrűséget eléri)  

Tálkákba tesszük.

A tojásfehérjékből és az 1 kanál cukorból

kemény habot verünk

majd egy mikrózható tálba, jénaiba tesszük

és 750w-on 1,5 percig főzzük.

Jó kemény habot kapunk, meg is emelkedi kicsit a tálban, amit aztán egy kanállal az öntetünkre szaggatunk. Ha meghűlt, hűtőbe tesszük hűteni. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.