Mangó lassi
Mangó lassi (lasszi)
Indiából származó joghúrt ital olyan, mint nálunk egy turmix. Jól lehűtve fogyasszuk, melegben kiváló és nagyon finom frissítő. Az elkészítése 5- 10 perc maximum.
Hozzávalók:
1 db érett mangó, 250 ml natúr joghurt, 150 ml tej, 4 kávéskanál cukor (én nem tettem bele, nagyon finom volt édes volt cukor nélkül is)
És ha van otthon és kedvünk kissé pikánsabbá tehetjük pici kardamommal, reszelt lime héjával.
Elkészítés:
A mangó húsát1 cm-es csíkokban bevágjuk függőlegesen és vízszintesen is
majd kifordítjuk
és simán kivágjuk a héjából,
vagy meghámozzuk, és apróra vágjuk a gyümölcsöt.
Egy tálba tesszük és botmixerrel vagy turmix géppel összepürésítjük.
Hozzáadjuk a joghurtot
tejet cukrot összekeverjük és jól lehűtve fogyasszuk.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.