Mangó lassi

2013.08.07 12:14

Mangó lassi (lasszi)

Indiából származó joghúrt ital olyan, mint nálunk egy turmix. Jól lehűtve fogyasszuk, melegben kiváló és nagyon finom frissítő. Az elkészítése 5- 10 perc maximum.

Hozzávalók:

1 db érett mangó, 250 ml natúr joghurt, 150 ml tej, 4 kávéskanál cukor (én nem tettem bele, nagyon finom volt édes volt cukor nélkül is)

És ha van otthon és kedvünk kissé pikánsabbá tehetjük pici kardamommal, reszelt lime héjával. 

Elkészítés:

A mangó húsát1 cm-es csíkokban bevágjuk függőlegesen és vízszintesen is

majd kifordítjuk

és simán kivágjuk a héjából,

vagy meghámozzuk, és apróra vágjuk a gyümölcsöt.

Egy tálba tesszük és botmixerrel vagy turmix géppel összepürésítjük.

Hozzáadjuk a joghurtot

tejet cukrot összekeverjük és jól lehűtve fogyasszuk. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.