Meggyes pite tekercs
Meggyes pite tekercs
Anyukám mutatta a süteményt, mikor kijöttünk Németországba akkor sütötte. Én annyit változtattam rajta, hogy eredetileg csak meggy és pici cukor kerül a pite tésztára, én ez alá tettem pluszba kevés meggyszószt, így nekem jobban ízlett. A meggyszósz akár kevés vanília puding is lehet nagyon finom úgy is. A meggyszószt egyszerűen el lehet készíteni, pici meggy lé és keményítő összefőzve, besűrítve, de otthon is kapható Lidl-ben biztosan gyümölcsszósz, amit a joghurtba lehet tenni, valahol a joghurtos hűtőben található (én anno sokszor vettem otthon is). A pitét 26 cm-es formában sütöttem.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 250 ml natúr joghurt,
Töltelékhez:
350 g meggy (ez 1 nagy üveg meggybefőttnek felel meg), 5 dkg cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalót tálba tesszük
és összegyúrjuk.
A vaj miatt kissé lágy lesz. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd 8-10 cm széles csíkokat vágunk.
A közepére meggyet teszünk egymás mellé, amit megszórunk kevés cukorral. (Na, ide lehet alá tenni pudingot, vagy sűrű gyümölcsszószt ki mit szeretne.)
A két szélét szorosan összecsípjük,
és vajjal kikent lisztezett 26 cm-es tortaformába tesszük úgy, hogy az összecsípett része legyen alul.
Egymás köré tesszük a többit is csigavonalban.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt arany barnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kedves látogató. Ha időd engedi és nem nagy kérés kérlek, kattints néha 1-1 reklámra az oldalon, mert az oldal elért egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért.
Nektek mindössze egy kattintás. Köszönjük szépen