Meggyes, túrós rizspuding
Meggyes, túrós rizspuding
Igazából egy az egyben a rizskoch csak ennek a közepében túró és meggy van pluszban. Nagyon finom nem a megszokott sima és sokkal laktatóbb is. Egy gyors leves után vagy csak uzsonnára délután szerintem egy jó választás. A meggyet lehet más gyümölccsel is helyettesíteni, és lehet bele bőven tenni. (Nekem néha korlátozottak a lehetőségeim vásárlás téren)
Hozzávalók:
30 dkg rizs, 8 dl tej, 5 tojás, 8 evőkanál cukor, 1 vanília kikapart belseje (vaníliás cukor), 50 dkg túró, mazsola, 4 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 üveg magozott meggy befőtt,
Forma kikenéséhez:
rama, zselmelorzsa
Elkészítés:
A rizst megmossuk, majd ráöntjük a tejet és feltesszük főzni.
Hozzákeverjük a vanília kikapart belsejét, és mehet hozzá a vanília rúd is amit a végén majd kiveszünk. (Ha nincs vaníliánk akkor 1 csomag vaníliás cukrot tegyünk bele) Állandó keverés mellett addig főzzük,míg jól 90%-ban felszívja a rizs a tejet és jó sűrű már. Majd levesszük a tűzről és néha átkeverve kihűtjük.
A túrót villával összetörjük, hozzáadunk, 1 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 4 evőkanál tejfölt, a citrom reszelt héját, ízlés szerint mazsolát és jól összekeverjük.
4 db tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral elkeverünk, az 5 db tojás fehérjét kemény habbá verjük.
Ha kihűlt a rizs, a tojássárgás masszához keverjük.
Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával,
ebbe öntjük a rizses massza felét,
a tetejére tesszük a túrós masszát,
erre szórjuk a meggyet,
és betakarjuk a másik fele rizses masszával.
170 fokra előmelegített sütőbe 50-60 percig sütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.