Meggyes, túrós rizspuding

2013.06.05 18:11

Meggyes, túrós rizspuding

Igazából egy az egyben a rizskoch csak ennek a közepében túró és meggy van pluszban. Nagyon finom nem a megszokott sima és sokkal laktatóbb is. Egy gyors leves után vagy csak uzsonnára délután szerintem egy jó választás. A meggyet lehet más gyümölccsel is helyettesíteni, és lehet bele bőven tenni. (Nekem néha korlátozottak a lehetőségeim vásárlás téren)

Hozzávalók:

30 dkg rizs, 8 dl tej, 5 tojás, 8 evőkanál cukor, 1 vanília kikapart belseje (vaníliás cukor), 50 dkg túró, mazsola,  4 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 üveg magozott meggy befőtt,

Forma kikenéséhez:

rama, zselmelorzsa

Elkészítés:

A rizst megmossuk, majd ráöntjük a tejet és feltesszük főzni. 

Hozzákeverjük a vanília kikapart belsejét, és mehet hozzá a vanília rúd is amit a végén majd kiveszünk. (Ha nincs vaníliánk akkor 1 csomag vaníliás cukrot tegyünk bele) Állandó keverés mellett addig főzzük,míg jól 90%-ban felszívja a rizs a tejet és jó sűrű már. Majd levesszük a tűzről és néha átkeverve kihűtjük.

A túrót villával összetörjük, hozzáadunk, 1 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 4 evőkanál tejfölt, a citrom reszelt héját, ízlés szerint mazsolát és jól összekeverjük.

4 db tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral elkeverünk, az 5 db tojás fehérjét kemény habbá verjük.

Ha kihűlt a rizs, a tojássárgás masszához keverjük.

Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is.

Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával,

ebbe öntjük a rizses massza felét,

a tetejére tesszük a túrós masszát,

erre szórjuk a meggyet,

és betakarjuk a másik fele rizses masszával.

170 fokra előmelegített sütőbe 50-60 percig sütjük.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.


Készíts ingyenes honlapot Webnode