Palócleves

2013.07.03 17:24

Palócleves

Igazából majdnem olyan, mint a zöldbab tokányom, csak ebben kevesebb a zöldbab, illetve a fele zöldbabot itt burgonya váltja fel, kicsit más az ízesítése és hát levesnek van hagyva, nincs besűrítve. De a lényeg ez így is igen kiváló és finom, tartalmas leves. És azt hiszem ez olcsóbb kategória is.

Hozzávalók:

50 dkg sertés comb, 50 dkg zöldbab, 50 dkg burgonya, 1 nagy pohár tejföl (375g), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, só, őrölt pirospaprika, őrölt kömény. 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, egy edénybe kevés olajon üvegesre pároljuk.

A felkockázott húst beletesszük,

és amikor mindenhol fehér, lesz nincs már piros hús színe,

akkor lehúzzuk a tűzről, rátesszük kicsi borsot, pirospaprikát, őrölt köményt.

Megsózzuk, és felöntjük pici vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet.

Visszatesszük főni a tűzhelyre.

Hámozzuk, meg a burgonyákat majd vágjuk fel kis darabokra.

Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot

a kockákra vágott burgonyát

és felöntjük vízzel.

Amikor puha a hús (addigra a zöldbab és a burgonya is jó már), akkor egy kis tálba tesszük a tejfölt, hozzá adjuk, a lisztet jól elkeverjük.

Ebbe merünk a levesből egy merőkanálnyi levet,

összekeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk,

behabarjuk a levest. Forralunk egyet rajta és kész is. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.


Készíts ingyenes honlapot Webnode