Palócleves
Palócleves
Igazából majdnem olyan, mint a zöldbab tokányom, csak ebben kevesebb a zöldbab, illetve a fele zöldbabot itt burgonya váltja fel, kicsit más az ízesítése és hát levesnek van hagyva, nincs besűrítve. De a lényeg ez így is igen kiváló és finom, tartalmas leves. És azt hiszem ez olcsóbb kategória is.
Hozzávalók:
50 dkg sertés comb, 50 dkg zöldbab, 50 dkg burgonya, 1 nagy pohár tejföl (375g), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, só, őrölt pirospaprika, őrölt kömény. 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, egy edénybe kevés olajon üvegesre pároljuk.
A felkockázott húst beletesszük,
és amikor mindenhol fehér, lesz nincs már piros hús színe,
akkor lehúzzuk a tűzről, rátesszük kicsi borsot, pirospaprikát, őrölt köményt.
Megsózzuk, és felöntjük pici vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet.
Visszatesszük főni a tűzhelyre.
Hámozzuk, meg a burgonyákat majd vágjuk fel kis darabokra.
Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot
a kockákra vágott burgonyát
és felöntjük vízzel.
Amikor puha a hús (addigra a zöldbab és a burgonya is jó már), akkor egy kis tálba tesszük a tejfölt, hozzá adjuk, a lisztet jól elkeverjük.
Ebbe merünk a levesből egy merőkanálnyi levet,
összekeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk,
behabarjuk a levest. Forralunk egyet rajta és kész is.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.