Rántott, töltött palacsinta
Rántott töltött palacsinta
Azért készítettem, mert maradt egy kevés grill csirke, és mivel a palacsintát szeretjük, hát egyszer kipróbáltuk rántva is. A töltelék egyébként bármi lehet, Bármilyen maradék, vagy akár csak sajt csíkok, amiket sonka szeletekbe tekertünk. De akár fahéjas alma is. Ebből a mennyiségből 11 db palacsinta lett, amiből a legkisebb gyerkőcöm elcsent 1 palacsintát, így 10 db rántott palacsinta lett. De ez a mennyiségű töltelék pont 10 db-ra volt elegendő.
Mivel nem hiszem, hogy egy fogyókúrás fogás lenne, én inkább csak salátát és joghurtos öntetet ajánlanék hozzá.
Hozzávalók:
A palacsintához:
30 dkg liszt, 1 db tojás, só, 300 ml tej, 300 ml szénsavas ásványvíz, 1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
20 dkg csirkehús, 1 közepes fejhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, 10 dkg reszelt sajt
Panírozáshoz:
2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tölteléket elkészítjük. Kisebb darabokra vágjuk a húst.
Apróra vágjuk a hagymát, amit olajon kissé megfonnyasztunk.
Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és egy picit összefőzzük. (mivel a hús már sült kb. 2 perc)
A palacsintához a hozzávalókból elkészítjük a palacsinta tésztát, A liszthez adjuk a tojást, sót, a tejjel,
ásványvízzel,
olajjal
habverő segítségével csomómentesre keverjük
és palacsintasütőben kisütjük őket.
A töltelékből 1 evőkanálnyit a palacsinta közepére kanalazunk, teszünk rá a reszelt sajtból.
Majd a két oldalát felhajtjuk a töltelékre,
alulról is visszahajtjuk
és felgöngyöljük.
Ezután bepanírozzuk. Liszt, tojás és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban arany barnára sütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.