Resztelt máj tócsival
Resztelt máj tócsival
Tócsi= tócsni, harula, lapcsánka és még biztosan sok már neve is van.
Nagyon szeretjük mindkettőt, mindig burgonya vagy rizs a köret a máj mellé, de egyszer valahol olvastam, hogy így is szokták. Hát én is kipróbáltam, és azt kell mondjam, hogy a tócsi valami fenomenálisan finom a resztelt májjal.
Hozzávalók:
1 kg sertésmáj, 1 fej vöröshagyma nagy fej só bors majoranna pirospaprika Knorr Delikát8 ételízesítő 1,5 kg burgonya 5 db fokhagymagerezd 30 dkg liszt
Elkészítés:
A májat alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk és olajon kissé megpirítjuk.
Ha megpirult hozzáadjuk a májat és összeforgatjuk kicsit, amíg kifehéredik a máj.
Hozzáadjuk a majoránnát, a borsot, a pirospaprikát, ételízesítőt, öntünk hozzá kb 1 dl vizet. 10 percig pirítjuk, azután lekapcsoljuk és ekkor sózzuk ízlés szerint.
A burgonyákat meghámozzuk, a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, a borsot, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.
Bő, forró olajban mind a két oldalát megsütjük.
Tálaláskor finomabb ha a tócsira halmozzuk rá a resztelt májat.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.