Resztelt máj tócsival

2013.01.06 12:34

 

Resztelt máj tócsival

Tócsi= tócsni, harula, lapcsánka és még biztosan sok már neve is van.

Nagyon szeretjük mindkettőt, mindig burgonya vagy rizs a köret a máj mellé, de egyszer valahol olvastam, hogy így is szokták. Hát én is kipróbáltam, és azt kell mondjam, hogy a tócsi valami fenomenálisan finom a resztelt májjal.

Hozzávalók:

1 kg sertésmáj, 1 fej vöröshagyma nagy fej  só  bors  majoranna  pirospaprika  Knorr Delikát8 ételízesítő  1,5 kg burgonya  5 db fokhagymagerezd  30 dkg liszt

Elkészítés:

A májat alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk.

A hagymát apróra vágjuk és olajon kissé megpirítjuk.

Ha megpirult hozzáadjuk a májat és összeforgatjuk kicsit, amíg kifehéredik a máj.

Hozzáadjuk a majoránnát, a borsot, a pirospaprikát, ételízesítőt, öntünk hozzá kb 1 dl vizet. 10 percig pirítjuk, azután lekapcsoljuk és ekkor sózzuk ízlés szerint.

A burgonyákat meghámozzuk, a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.

Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, a borsot, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.

Bő, forró olajban mind a két oldalát megsütjük.

Tálaláskor finomabb ha a tócsira halmozzuk rá a resztelt májat. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.