Ribizli hab
Ribizli hab
Azt hiszem ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség. Mikor gyerek voltam nagyon sokszor ezt készítette nekem a déd mamám testvére, mikor náluk voltam. Csak kimentünk a kertbe szedtünk ribizlit és 5 percen belül ehettem is. Most nincs a kertünkben már ribizli, de még lehet kapni, így most mi is ezt készítettük a fiúkkal. De el lehet készíteni akár málnával is.
Hozzávalók:
20 dkg ribizli, 1 db tojás fehérje, 50 g cukor
Elkészítés:
A ribizlit leszedjük a száráról, megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, összetörjük villa segítségével,
hozzáadjuk a tojásfehérjét, a cukrot,
elkeverjük
és habverővel felverjük.
Aki szeretné már most fogyaszthatja, de ha betesszük a hűtőbe 1-2 órára lehűlni még finomabb.
Az én Dani fiam jobban szereti másnap, mikor már egy pici levet is enged a hab alján.
Ez az adag nálunk 4-5 főre van elosztva.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.