Ribizli hab

2014.07.31 14:22

Ribizli hab

Azt hiszem ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség. Mikor gyerek voltam nagyon sokszor ezt készítette nekem a déd mamám testvére, mikor náluk voltam. Csak kimentünk a kertbe szedtünk ribizlit és 5 percen belül ehettem is. Most nincs a kertünkben már ribizli, de még lehet kapni, így most mi is ezt készítettük a fiúkkal. De el lehet készíteni akár málnával is.

Hozzávalók:

20 dkg ribizli, 1 db tojás fehérje, 50 g cukor

Elkészítés:

A ribizlit leszedjük a száráról, megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, összetörjük villa segítségével,

 hozzáadjuk a tojásfehérjét, a cukrot, 

elkeverjük 

és habverővel felverjük.

Aki szeretné már most fogyaszthatja, de ha betesszük a hűtőbe 1-2 órára lehűlni még finomabb.

Az én Dani fiam jobban szereti másnap, mikor már egy pici levet is enged a hab alján.

Ez az adag nálunk 4-5 főre van elosztva. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.