Rigatoni torta

2013.07.17 16:02

Rigatoni torta

Igazából ez egy bolognai szósszal leöntött rigatoni tészta ami tortaformában állítva sül meg. Nagyon finom, igen laktató étel, és viszonylag hamar készen van.  23 cm átmérőjű tortaformában sütöttem ezt a mennyiséget. A tésztát így keressétek boltban: Rigatoni, tortiglioni, rigale, ez mind ugyanaz, nekem több zacskó van itthon ezekkel a különböző feliratokkal, de mind ugyanaz.

Hozzávalók:

50 dkg sertés darált hús, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 doboz sűrített paradicsom (300 g), bazsalikom, oregano, kakukkfő, rozmaring, majoránna, ízlés szerint só, cukor, 20 dkg sajt (én trappistát tettem rá), 500 g rigatoni tészta, (bármelyik üzletben kaptható. )

Elkészítés:

A hagymát apróra felvágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk,

hozzáadjuk a darálthúst.

A darált húst fehérre pirítjuk,

majd amikor már az egész teljesen fehér 1 dl vizet teszünk alá és puhára fűzzük. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot,

a bazsalikomot, az oregánót, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a majoránnát, a sót és a cukrot.

Fedő alatt egyet forralunk rajta.

Vizet forralunk, teszünk bele, 2 evőkanálnyi olajat 1 teáskanálnyi ételízesítőt, vagy sót (ki mit szeret)

Ha forr, beleöntjük a tésztát és a leírás szerinti időt főzzük. (az enyémek mind 9percet írnak) Leszűrjük,

és állítva a formába tesszük a tésztákat.

Ez úgy egyszerűbb, ha a formát kissé megdöntjük, így fekve kerülnek bele a tészták, tuti nem gurulnak sehova, ott marad, ahova tesszük.

A tészta tetejére öntjük a darált húsos szószt, amit egy kiskanál végével kicsit a tésztákba nyomkodhatunk.

Majd reszelt sajttal letakarjuk. Érdemes egy tepsire állítani a tortaformát, hogy ami kifolyik olaj az ne a sütőben landoljon. 

Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad teljesen. Ez max 20 perc. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.