Rösti
Rösti
Annyi recept kering a neten ezen a néven, de amit nyers krumpliként reszelnek le és sütik ezzel, azzal fűszerezve azt nem rösztinek hanem tocsninak hívják. Az igazi röstihez a burgonyát megfőzik előbb, illetve van egy másik titka, hogy a burgonyákat nem elég megfőzni, de a főző lében kell hagyni, kihűlni. Így én ezt a lépést minden esetben este készítem, vagyis este főzöm meg a krumplit, majd leveszem a tűzről, lefedem és ráér egész éjjel kihűlni. Így lesz a legtökéletesebb és így másnap hamar megvan a rösti is. Ebből a mennyiségből 4 db nagyobb röszti lesz, ha nagyokat készítünk.
vagy picike:
Hozzávalók:
1 kg burgonya, kevés só, és 4 evőkanál olaj
A recept folytatását a képre kattintva vagy az alábbi linken éritek el. :)