Sajttekercs

2014.04.07 16:11

Sajttekercs

Ezt a receptet tavaly rengetegen posztolták a facebookon, köztük én is Adél engedélyével. Mostanra elkészítettem már én is, és nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon finom.

É úgy készítettem, mint Adél, de lehet a lapkasajt helyett trappista sajttal is készíteni bár akkor nem ugyanez a végeredmény. Nekem ebben pont az tetszik, hogy lágy sajtból készült, és én imádom a zsemlében, mert akár majdnem kenni is lenhet a végén.

Hozzávalók:

12 db lapkasajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg sajtkrém, 10 dkg vaj, 9 szelet gépsonka, 5 db tojás, só, őrölt bors, 1 teáskanál mustár, petrezselyem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást, 

majd megszórjuk a reszelt sajttal 

és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon.

Hagyjuk lehűlni. Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk,

 hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük. 

Majd befedjük a sonkaszeletekkel.

A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük, 

majd a sonkaszeletekre kenjük.

Szorosan feltekerjük, tálra tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben lehűtjük, majd éles késsel szeleteljük.

Adél receptjét itt találtam

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 


Készíts ingyenes honlapot Webnode