Sárga túró
Sárga túró
Anno mikor még élt szegény anyósom ő készítette minden évben, nem volt nélküle húsvét. Én nem ismertem azelőtt. Már mi készítjük el, itt is kell minden húsvétra a gyerekek is nagyon szeretik. A húsok, sonka, kolbász mellé eszik vagy van aki önmagába fogyasztja. Ez a recept teljes egészében a férjemé. Az ő családjától van, és ős is készíti el minden évben. Most ketten a legkisebb gyerkőccel követték el az elkészítését.
Hozzávalók:
1 liter tej, 10 db tojás, 5 evőkanál cukor, 1 marék mazsola (nem kell bele ha nem szereted), 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 1 csipet só, 1 textilpelenka vagy konyharuha
Elkészítés:
A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a sárgájuk kilukadjuk,
majd hozzáöntjük a tejhez, és lassú tűzön,
óvatosan kevergetve, hogy darabos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik.
Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett textildarabba,
és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót.
Miután lecsepegett, hűtőbe tesszük tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.
Vaníliavarázs isteni vaníliáját ajánlom hozzá, mert egészen más ízt ad neki mint a mezei bolti vaníliás cukrok.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.