Sós kifli
Sós kifli
Ezt a kiflit érdemes elkészíteni, tényleg nagyon finom, még másnap is, egy problémám volt vele, hogy nem igazán lettek nagyok, én nagyobbat szerettem volna. Legközelebb tuti nem osztom 3 felé inkább csak kettőbe, és akkor nagyobb köröket kapva, nagyobb cikkekből nagyobb kiflik lesznek. Persze nem 18 db, mint így hanem csak 12. Szóval, ha recept szerint készül 18 db kifli lesz belőle. A hossza igaziból 18-20 cm között van, inkább vékonykák. Vagy lehet, velem van a baj. Amúgy nagyon hamar fogyott, mert a 3 évesem is kapásból 2-őt megevett, és nálam ez nagyon fontos szempont. Ha ő megeszi ráadásul kettőt, akkor az igen jó.
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl langyos tej, 1 teáskanál cukor, 1 csapott evőkanál só, 1 db tojás, 5 dkg rama,
Elkészítés:
1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojást, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 órán át a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 3 részre osztjuk.
Majd lisztezett deszkán egyenként 3-4 mm vastagságú kőrré nyújtjuk.
6 cikkre vágjuk,
és a szélesebbik feléről feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Tetejét langyos tejjel megkenjük, nagyobb szemű sóval megszórjuk. (a sózást akár simán elhagyhatjuk)
konyharuhával letakarjuk, 30 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.