Sós kifli 2
Sós kifli 2
Van már egy sós kifli a blogon, annyi változtatás történt most, hogy kevesebb liszthez került ugyanaz a mennyiség mindenből és kimaradt a tojás belőle. A mennyiséget dupláztam és nem készült belőle annyi kifli, mint a másikból. Illetve kaptam egy tippet, hogy így tekerjem fel, ahogy a sima kiflit is. Ebből a mennyiségből 12 db kifli lesz.
Hozzávalók:
90 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 5 dl langyos tej, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 10 dkg vaj
Díszítéshez:
durva szemű só, köménymag, 2 evőkanál tej
Elkészítés:
1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.
Jól összegyúrjuk, dagasszuk. Addig dagasszuk, amíg össze nem áll, és jó laza tésztát kapunk.
Konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 órán át a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk, kigömbölyítjük. (nekem 130 g-osak lettek)
Lisztezett deszkán egyenként 35-40cm*20 cm-es ovális lapokká nyújtjuk,
és feltekerjük,
úgy hogy tekerés közben a két szélét kissé kifelé húzzuk a tenyerünkkel.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét langyos tejjel megkenjük, nagyobb szemű sóval és köménymaggal megszórjuk.
30 percig kelesztjük. (a sót és a köménymagot akár elhagyhatjuk)
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.