Stefánia
Stefánia
Szerintem az egyik legegyszerűbben elkészíthető finom és gyors étel. Ha valaki szeretné a tojást a közepébe tenni el lehet hagyni, én is van, hogy nem teszek bele, mikor mihez van kedvünk. A tetejét is lehet turbózni, szeletelt bacon szalonnával. És hát mindenki a saját íze világa szerint készítse.
Hozzávalók:
1 kg darált hús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, plusz 5 főtt tojás, 2 szikkadt zsemle (ha nincs 2 nagy szelet kenyér), só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
A burgonyapüréhez:
1 kg burgonya, 1,5 dl tej, 5 dkg vaj, só
Elkészítés:
A tojásokat egy fazék vízben megfőzzük. Ha forr a víz onnantól 10 perc. Majd héjukat eltávolítjuk.
A zsömlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk.
A darált húst egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk, sót, borsot, pirospaprikát,
a jól kinyomkodott és szétmorzsolt kenyeret (zsömlét)
hozzáadjuk a pici olajon megfonnyasztott hagymát
majd jól összedolgozzuk.
Tepsire teszünk egy kb. 10 cm-es csíkot a darált húsból, kb. a negyedét használjuk fel.
Erre tesszük a tojásokat,
és a darált húsos masszával jól betakarjuk.
Egy villával kissé meghúzzuk a tetejét körben.
Alufóliával letakarva 200 fokon 60 percig sütjük,
majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk egy kanál segítségével a kifolyó szafttal,
és visszatesszük 30 percet, hogy szépen megpiruljon.
A püréhez a burgonyákat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főzni.
Ha puha, akkor leöntjük a vizet róla és burgonyanyomóval összetörjük.
Hozzáadjuk a felforralt tejet és a vajat,
majd jól összekeverjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.