Szigetes torta
Szigetes torta
Igazából bármi lehet én nem véletlenül készítettem szigetesre. Első tortakészítés próbálkozásom volt, garantáltan nem az utolsó. Az hogy ki milyen formára készíti az mindegy. A lényeg a magas piskóta és a krém. Itt azt írom le és szintén a blogon lesz a fondant is amit szintén én készítettem el hozzá. A krém a vaníliás az a saját bevált krémem de most kevertem Kisebb-nagyobb szösszenetek azén konyhámból Betti csoki krémjével és így együtt a kettő elég brutális lett.
Hozzávalók:
A piskótához:
8 db tojás, 11 evőkanál víz, 34 dkg cukor, 34 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, Sütésnél a forma kikenéséhez, 5 dkg rama margarin, 1 evőkanál liszt
A krémhez:
A vaníliáshoz: 2 db tojás, 4 evőkanál liszt, 4 dl tej, 20 dkg rama margarin, 14 dkg porcukor, 1 vanília kikapart belseje,
És a csokishoz: 4 tojás, 20 dkg cukor, 2 csomag van. Cukor, 23 dkg rama, 25 dkg étcsoki, 4 dkg cukrozatlan kakaó
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport, is belekeverjük. Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük és megsütjük. 180 fokon, 20 percig. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
A vaníliáskrém:
A tojást a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük a tejet csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. A margarint, a porcukrot és a vanília kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel.
Csoki krém:
A tojást a cukorral és a van. cukorral egy lábasban addig hevítünk folyamatosan keverve, míg el nem olvad a cukor. Majd addig habosítjuk a tűzről levéve robotgéppel, míg le nem hűl. (Öntsük át nagy tálba.) Ha kihűlt, a hűtőből éppen kivett kockázott ramat teszünk hozzá folyamatos keverés mellett. Nem baj, ha darabos, majd jön a meleg csoki.
Az ét csokit felolvasztjuk gőz fölött és ha felolvadt, elkeverjük benne a cukrozatlan kakaót. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett a vajas alaphoz öntjük, jól összedolgozzuk, majd hagyjuk hűvös helyen kicsit a krémet, hogy kissé összeálljon, mielőtt beletöltjük a tortába.
A torta betöltése:
Azonos méretű csővel ellátott habzsákokba töltjük a krémeket és felváltva egy-egy sávban körbe csíkozzuk a lapokat. ( A sima zacskó is jó ha nincs habzsák, és levágjuk a csücskét)
Az első lapot kívülről mondjuk csokival kezdjük, akkor a következő lapot kívülről vaníliással kezdjük. Így sakktábla szerű mintát fogunk kapni felvágáskor.
Kívülről szintén kenjük be valamelyik krémmel vagy burkolhatjuk is, akkor csak vékonyan kenjük be.
Ha fondantal burkoljuk be akkor érdemes előző nap elkészíteni a tortát, így könnyebb burkolni.
A fondantot átszitált porcukron kinyújtjuk és rátesszük a tortára, bevonjuk vele, elsimítjuk rajta.
A továbbiakban dekoráljuk ahogy szeretnénk.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.