Szilvás cobbler anyukám módra
Szilvás cobbler anyukám módon
Idén ez készült a szülinapomon, mivel a gyerekek nem tortáztak, az apukájuk messze van és magamnak mégsem sütök tortát, szilva pedig az asztalon figyelt egy halommal, együtt készítettük el a kedvencüket torta helyett.
Ez a recept anyukám jól bevált cobbler receptje, egy kicsit változtattam rajta, mert az ő receptje 0,5 kg gyümölcsöt ír és szerintem az elveszik benne. Az enyém, ami már a blogon van az viszont úgy tökéletes 1 kg gyümölccsel, ahogy van így ezt átírtam és érdemes több gyümölccsel készíteni. Viszont ennek a tésztája sokkal, de tényleg sokkal jobb. Ha valaki mind a kettőt teszteli, szerintem ez a finomabb.
Ez a mennyiség a 20*30 cm-es tálamban készült.
Hozzávalók:
1 kg szilva (lehet bármi, ami levet enged, akár vegyesen is), 15 g étkezési keményítő, 50 g nádcukor, 1 rúd vanília kikapart magjai (elhagyható),
Tésztához:
25 dkg liszt, 1 csipet só, 5 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 1 db tojás, 150 ml főzőtejszín
A tetejére szóráshoz:
20 g cukor
Elkészítés:
A gyümölcsöket kimagozzuk és felezzük, hozzáadjuk a keményítőt, a nádcukrot és a vanília kikapart magjait majd jól összekeverjük.
Ezt a gyümölcsös keveréket egy sütőtálba tesszük.
A liszthez hozzáadjuk sütőport, a cukrot, csipet sót, majd a vajat és elmorzsoljuk, de éppen csak addig, amíg egyenletes lesz. Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb, finomabb lesz a tészta.
A tejszínhez adjuk a tojást
és kikeverjük,
majd ezt is a liszthez adjuk,
és csomómentes masszává keverjük.
Kanállal a gyümölcsre szaggatjuk,
majd szórjuk meg kevés cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Érdemes magas falu tepsibe tenni, és szintén érdemes egy tepsire tenni, mert a gyümölcs levet ereszt, és ha nincs szerencsénk, akkor kissé kicsoroghat belőle a tepsire.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.