Szilvás cobbler anyukám módra

2014.08.22 14:43

Szilvás cobbler anyukám módon

Idén ez készült a szülinapomon, mivel a gyerekek nem tortáztak, az apukájuk messze van és magamnak mégsem sütök tortát, szilva pedig az asztalon figyelt egy halommal, együtt készítettük el a kedvencüket torta helyett.

Ez a recept anyukám jól bevált cobbler receptje, egy kicsit változtattam rajta, mert az ő receptje 0,5 kg gyümölcsöt ír és szerintem az elveszik benne.  Az enyém, ami már a blogon van az viszont úgy tökéletes 1 kg gyümölccsel, ahogy van így ezt átírtam és érdemes több gyümölccsel készíteni. Viszont ennek a tésztája sokkal, de tényleg sokkal jobb. Ha valaki mind a kettőt teszteli, szerintem ez a finomabb.

Ez a mennyiség a 20*30 cm-es tálamban készült.

 

Hozzávalók:

1 kg szilva (lehet bármi, ami levet enged, akár vegyesen is), 15 g étkezési keményítő, 50 g nádcukor, 1 rúd vanília kikapart magjai (elhagyható),

Tésztához:

25 dkg liszt, 1 csipet só, 5 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 1 db tojás, 150 ml főzőtejszín

A tetejére szóráshoz:

20 g cukor

Elkészítés:

A gyümölcsöket kimagozzuk és felezzük, hozzáadjuk a keményítőt, a nádcukrot és a vanília kikapart magjait majd jól összekeverjük. 

Ezt a gyümölcsös keveréket egy sütőtálba tesszük.

A liszthez hozzáadjuk sütőport, a cukrot, csipet sót, majd a vajat és elmorzsoljuk, de éppen csak addig, amíg egyenletes lesz. Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb, finomabb lesz a tészta.

A tejszínhez adjuk a tojást 

és kikeverjük,

 majd ezt is a liszthez adjuk, 

és csomómentes masszává keverjük.

Kanállal a gyümölcsre szaggatjuk,

 majd szórjuk meg kevés cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Érdemes magas falu tepsibe tenni, és szintén érdemes egy tepsire tenni, mert a gyümölcs levet ereszt, és ha nincs szerencsénk, akkor kissé kicsoroghat belőle a tepsire. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.