Szilvás cobbler
Szilvás cobbler
Igazából bármilyen gyümölccsel, vagy gyümölcs párosításával készíthetjük. Ez a recept nagyon egyszerű, hamar készen van. Ez összekészítése kb 14 perc, a sütése 35-40. Akár egy gyerek is elkészítheti, persze egy felnőtt segítségével, mert a sütős részeket, azt anyának kéne csinálni. Akár így simán, akár finom vanília fagylalttal kitűnő desszert.
Hozzávalók:
A gyümölcshöz:
1 kg szilva, (ez lehet 50 dkg szilva és 50 dkg alma, vagy barack-málna, körte-szeder bármilyen gyümölcs keverve akár vagy magában)
1 db citrom leve, fél teáskanál fahéj, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál víz
A tésztához:
20 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 5 dkg porcukor, 75 g rama, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál tej (joghurt is lehet)
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk.
Ráöntjük a citrom kifacsart levét, hozzáadjuk a porcukrot és a fahéjat, majd jól összekeverjük.
Magas falú hőálló tálba tesszük és teszünk hozzá 3 evőkanál vizet is.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.
Addig elkészítjük a tésztát.
Egy tálban a lisztet, az átszitált sütőport és a fahéjat összekeverjük, hozzáadjuk a darabolt vajat és jól elmorzsoljuk.
Adjuk hozzá a cukrot, tojást és a tejet és keverjük össze.
Lágy tésztát kapunk.
Ha lejárt az idő a sütőből kivesszük a tálunk és a tésztából kézzel gombócokat szaggatunk, amiket kis körré lapítunk szintén kézzel, ezzel bevonjuk a szilva tetejét.
Nem baj, ha hézagos, mert a gyümölcs szósz frankón áttör a felszínre. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk kis cukorral, akár fahéjjal.
És még 35-40 percig sütjük, míg kissé megpirul.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.