Szilvás cobbler

2013.08.21 17:22

Szilvás cobbler

Igazából bármilyen gyümölccsel, vagy gyümölcs párosításával készíthetjük. Ez a recept nagyon egyszerű, hamar készen van. Ez összekészítése kb 14 perc, a sütése 35-40. Akár egy gyerek is elkészítheti, persze egy felnőtt segítségével, mert a sütős részeket, azt anyának kéne csinálni. Akár így simán, akár finom vanília fagylalttal kitűnő desszert.

Hozzávalók:

A gyümölcshöz:

1 kg szilva, (ez lehet 50 dkg szilva és 50 dkg alma, vagy barack-málna, körte-szeder bármilyen gyümölcs keverve akár vagy magában)

1 db citrom leve, fél teáskanál fahéj, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál víz

A tésztához:

20 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 5 dkg porcukor, 75 g rama, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál tej (joghurt is lehet)

Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk.

Ráöntjük a citrom kifacsart levét, hozzáadjuk a porcukrot és a fahéjat, majd jól összekeverjük.

Magas falú hőálló tálba tesszük és teszünk hozzá 3 evőkanál vizet is.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.

Addig elkészítjük a tésztát. 

Egy tálban a lisztet, az átszitált sütőport és a fahéjat összekeverjük, hozzáadjuk a darabolt vajat és jól elmorzsoljuk.

Adjuk hozzá a cukrot, tojást és a tejet és keverjük össze.

Lágy tésztát kapunk.

Ha lejárt az idő a sütőből kivesszük a tálunk és a tésztából kézzel gombócokat szaggatunk, amiket kis körré lapítunk szintén kézzel, ezzel bevonjuk a szilva tetejét.

Nem baj, ha hézagos, mert a gyümölcs szósz frankón áttör a felszínre. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk kis cukorral, akár fahéjjal.

És még 35-40 percig sütjük, míg kissé megpirul. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.