Szilvás lepény

2014.07.20 12:57

Szilvás lepény

Ez a sütemény, bármilyen gyümölcscsel elkészíthető, nagyon finom. Én most szilvával készítettem, mert nagyon finom lédús szilvát kaptam. A tepsi, amiben sütöttem 31*31 cm-es, de lehet kisebben is akkor magasabb lesz a tészta. Nekem most a mélyebb foglalt volt, különben abban szoktam, de mostantól ebben fogom ezt sütni, mert nekünk így jobban bejött.

Annyira finom volt, hogy 8 ember, amiből 4 gyerek, fél nap alatt eltűntette.

Hozzávalók:

20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 5 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 60 dkg szilva, 2 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A szilvákat alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk.

A cukrot, vaníliáscukrot, habosra keverjük a vajjal, 

hozzáadjuk a tojások sárgáját, 

elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet

majd a kemény habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk. 

A tésztát, kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük,

 tetejére tesszük a fél szilvákat.

A cukrot, és a fahéjat összekeverjük, és ezzel megszórjuk a tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ha kihűlt, kockákra felvágjuk és porcukorral megszórhatjuk. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.