Tejbegríz

2015.02.06 16:00

Tejbegríz

Már páran nyüstöltek, hogy én hogyan készítem, eleinte nem gondoltam, hogy ezt a receptet le kell írni, de egyre többen kérték. És hát fotózva már meg volt, csak a receptírása tolódott neki. Én nem szoktam mérni, egy 2 dl-es bögre, és ezt kb háromnegyedig szoktam tenni a darával, illetve cukorból 4 evőkanálnyit szoktam használni, de most lemértem nektek. 

Én azt javaslom, mindenki mérje ezt ki magának, egyből a kedvenc a bögrébe vagy bármibe és legközelebb már csak a szerint kell mérni. A most lemért adagokkal, pont a kedvenc állagom éri el az ember, ez se nem folyós se nem kemény, pont így szeretjük. Ettől a mennyiségű cukortól pedig szerintem pont megfelelő az édessége.

Hozzávalók:

1 liter tej, 130 g búzadara, 80 g cukor, 1 csipet só

Elkészítés:

A tejet felforraljuk. Ha felforrt takarékra vesszük a tűzhelyet és beletesszük a cukrot, 

majd a búzadarát is. 

Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.