Tejlepény
Tejlepény
Ha egy egyszerű gyors és finomságra vágysz akkor ezt feltétlenül ki kell próbálnod! Én is furának gondoltam első hallásra, még akkor is szkeptikus voltam mikor készítettem. De aztán kész lett, kihűlt és felvágtuk, és nagyon finom volt. A gyerkőcöknek is nagyon bejött.
Hozzávalók:
10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 3 db tojás 1 liter tej 1 csipet só 20 dkg liszt,
Tál kikenéséhez:
vaj
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót és szép lassan a tejet.
Egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Olyasmi tészta lesz, mint a palacsintatészta.
Egy kisebb tepsit, vagy jénai tálat kikenünk vajjal és beleöntjük a tésztát.
220 fokon 50 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz a teteje. Fel fog hólyagosodni, de ha kivettük a sütőből szép sima lesz a teteje. Ha kihűlt felvágjuk, és tálalhatjuk.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Tálalhatjuk házi baracklekvárral, vagy gyümölcsszósszal.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.