Tócsi
Tócsi
Számtalan néven ismert, a tócsni, lapcsánka, harula és sorolhatnánk tovább. Nálunk leginkább bableveshez készül, de néha simán vacsorára is egy gyors étel akár önmagában, akár mint a lángos sajtos tejfölösen, itt bármikor készül tuti nyerő. A fiaim is nekilátnak néha elkészíteni, hiszen itt ugyan egy nagyobb adag van leírva, de mondjuk csak maguknak 3-4 burgonya, bőven elég. Ugyan itt adott a recept, de már a fiaim sem mérik a lisztet, sokadszorra, már nem fog kelleni méregetni sem. Az egyetlen, amire érdemes figyelni, hogy a burgonya levet ereszt, ehhez mérten kell a liszt hozzá, amíg összeáll, ha pedig míg sül szintén eresztene pici levet, akkor csak egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya, 10-15 dkg finomliszt (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), 4-5 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk,
majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük. (egyébként lehet a nagyobbikon is reszelni, mi jobban szeretjük, ha a kicsin reszeljük le.)
Hozzáadjuk, a tojást, sót, borsot,
lisztet és az áttört fokhagymát
és jól összekeverjük.
Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk,
majd mind a két oldalát megsütjük.
Kedves látogató. Ha időd engedi és nem nagy kérés kérlek, kattints néha 1-1 reklámra az oldalon, mert az oldal elért egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért.
Nektek mindössze egy kattintás. Köszönjük szépen