Tojásleves
Egyszerű tojásleves
Ezt a levest biztosan sokan máshogy készítjük. Én anyukámtól és nagymamámtól tanultam így. Anyukám egy pici ecetet tett a saját tányérjában lévő levesbe, mi így simán ecet nélkül szeretjük. És hát a miatt is szeretem, hogy ez a leves a gyerekeim kedvence, mindamellett pedig max negyed óra alatt készen van.
Hozzávalók:
3 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 3 db tojás, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, só
Elkészítés:
Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Lehúzzuk a tűzről, hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pirospaprikát.
Jól elkeverjük és felöntjük 2 l vízzel.
Sózzuk ízlés szerint, és várunk, amíg felforr. Addig egy tálba ütjük, a tojásokat kicsit megsózzuk, és egy villával felverjük.
Ha felforrt a leves, akkor szép lassan belecsurgatjuk a tojást, és közbe kevergetjük a fakanállal. Még 2 percig forraljuk.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.