Töltött, rántott csirkemell, tepsis burgonyával
Töltött, rántott csirkemell, tepsis burgonyával
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé, só, bors, 3 szelet kenyér, 3 db tojás, 1 db kicsi májkrém, só, bors, delikát, 1 kis fej vöröshagyma, esetleg 3-4 apró gomba amit megpároltunk.
Panírozáshoz: 2 db tojás, 4 evőkanál liszt, 5 evőkanál zsemlemorzsa
A burgonyához: 1,5 kg burgonya, őrölt kömény, só, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma.
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, félbe vágjuk
majd 2 réteg folpack között,
laposra klopfoljuk lapos húsklopfolóval.
2 db-ot egymás mellé teszünk, hogy fedjék is egymást. Erre tesszük a tölteléket.
A töltelék: A hagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A kenyereket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomjuk a vizet belőle és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a májkrémet, ízlés szerinti sót, borsot, majoránnát, Delikátot, majd a kihűlt, megdinsztelt hagymát. Jól összekeverjük. A töltelékből kicsi halmot teszünk a csirkemellre, a két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük.
És egyesével bepanírozzuk őket.
Forró olajban szép pirosra sütjük.
A burgonyákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk a hagymát laskára vágjuk. És az egészet egy tepsibe téve megszórjuk őrölt köménnyel meglocsoljuk az olajjal, jól összeforgatjuk,
alufóliával letakarjuk és sütőben 40 perc alatt puhára sütjük. Akkor levesszük a fóliát és még 15-20 percig kicsit megpirítjuk.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.