Tükörtojás zsömlében

2013.02.14 16:27

 

Tükörtojás zsömlében

Egy lényege van, hogy ne hagyjunk nagy peremet a zsömlén csak annyit hogy ne folyjon ki a zsömléből a tojás. Ha magasabb a pereme neki akkor nem elég a 10 perc, hogy valóban tükörtojás legyen, akkor folyós lesz még. És tovább kell sütni. Igen finom, ropogós lesz a zsömle, és ízletes a tojás.

Hozzávalók:

Zsömle fejenként 1-2db, kockázott bacon szalonna zsömlénkként 1 csapott evőkanálnyi, Mozarella sajt 1 szelet / zsömle. (1 mozarellát 6 szeletre simán fel lehet vágni)

Elkészítés:

A zsömléknek levágjuk a tetejét, kiszedjük a belét és beleütünk 1 db tojást minden zsömlébe.

Dobunk rá pár szem kockázott bacont,

a tetejére jelen esetben mozarella sajt van ( de bármilyen sajt jó helyette).

Zutty be a 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt kész. Ha úgy érzed kicsit folyik még akkor húzz rá 1-2 percet. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.