Tükörtojás zsömlében
Tükörtojás zsömlében
Egy lényege van, hogy ne hagyjunk nagy peremet a zsömlén csak annyit hogy ne folyjon ki a zsömléből a tojás. Ha magasabb a pereme neki akkor nem elég a 10 perc, hogy valóban tükörtojás legyen, akkor folyós lesz még. És tovább kell sütni. Igen finom, ropogós lesz a zsömle, és ízletes a tojás.
Hozzávalók:
Zsömle fejenként 1-2db, kockázott bacon szalonna zsömlénkként 1 csapott evőkanálnyi, Mozarella sajt 1 szelet / zsömle. (1 mozarellát 6 szeletre simán fel lehet vágni)
Elkészítés:
A zsömléknek levágjuk a tetejét, kiszedjük a belét és beleütünk 1 db tojást minden zsömlébe.
Dobunk rá pár szem kockázott bacont,
a tetejére jelen esetben mozarella sajt van ( de bármilyen sajt jó helyette).
Zutty be a 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt kész. Ha úgy érzed kicsit folyik még akkor húzz rá 1-2 percet.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.