Túrógombóc
Túrógombóc
Nagyon régen kaptam így a túrógombóc receptjét. És valahogy sosem variáltam át, így finom, nem tömör, hanem puha gombócok lesznek. Mivel többször készítek, házi tejtermékeket van, hogy a saját készítésű túróból készítem, itt csak annyi a változás, hogy amikor feljönnek, a víz tetejére azonnal kiveszem a gombócokat, mert sokkal lágyabb lesz. Ugyan itt nem 50 dkg túróból készül, de ez a mennyiség is elfogy, sőt néha még fogyna több is, ha lenne. Nálunk tejföllel locsolják meg és erre még fahéjas porcukrot szórnak a gyerekeim.
Hozzávalók:
75 dkg túró, 4 db tojás, csipet só, 14 dkg búzadara, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A túrót áttörjük,
hozzákeverjük a búzadarát,
tojást, picit megsózzuk,
összekeverjük, majd 1 óra hosszat pihentetjük.
Ha letelt a pihentetési idő, vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle,
és enyhén sózott bő forrásban lévő vízbe főzzük,
lassú tűzön, míg a gombócok a víz felszínére jönnek. (kb 5 perc)
Közben az olajban a zsemlemorzsát
aranysárgára pirítjuk.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a vízből, jól lecsöpögtetjük és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.