Túrógombóc

2014.11.02 11:25

Túrógombóc

Nagyon régen kaptam így a túrógombóc receptjét. És valahogy sosem variáltam át, így finom, nem tömör, hanem puha gombócok lesznek. Mivel többször készítek, házi tejtermékeket van, hogy a saját készítésű túróból készítem, itt csak annyi a változás, hogy amikor feljönnek, a víz tetejére azonnal kiveszem a gombócokat, mert sokkal lágyabb lesz. Ugyan itt nem 50 dkg túróból készül, de ez a mennyiség is elfogy, sőt néha még fogyna több is, ha lenne. Nálunk tejföllel locsolják meg és erre még fahéjas porcukrot szórnak a gyerekeim.

Hozzávalók:

75 dkg túró, 4 db tojás, csipet só, 14 dkg búzadara, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A túrót áttörjük, 

hozzákeverjük a búzadarát, 

tojást, picit megsózzuk, 

összekeverjük, majd 1 óra hosszat pihentetjük.

Ha letelt a pihentetési idő, vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle,

 és enyhén sózott bő forrásban lévő vízbe főzzük, 

lassú tűzön, míg a gombócok a víz felszínére jönnek. (kb 5 perc)

Közben az olajban a zsemlemorzsát 

aranysárgára pirítjuk.

 A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a vízből, jól lecsöpögtetjük és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen. 


Készíts ingyenes honlapot Webnode