Vargabéles
Vargabéles
Ez a receptem iszonyat régi, és igen finom. Vannak benne érdekes leírások, mint pl. amikor azt írja szűrjük le, nekem ez még egyszer sem sikerült, a tésztám minden esetben beszívta azt a folyadék mennyiséget. Ami nem zavart, egy dologgal kevesebbet kell mosogatni.
Hozzávalók:
40 dkg túró, 1 csomag réteslap, 40 dkg cérnametélt, 1 csomag vaníliás cukor, 4 db tojás, 8 evőkanál cukor, 1 csipet só, 5 dl tejföl, 300 ml tej, 500 ml víz, 2 marék mazsola, fél rúd vanília, 5 dkg rama,
Tepsi kikenéséhez:
Rama, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejhez hozzáadjuk a vizet, a csipet sót, 2 evőkanál cukrot, a fél rúd vaníliát és feltesszük főni, ha forr beletesszük a tésztát, és kb 3 percig főzzük. Hivatalosan le kéne szűrni, nekem ezt még sose sikerült mert a tészta felszívta ezt a mennyiségű folyadékot mire megfőtt) Hideg helyre tesszük kihűtjük.
A túrót szitán áttörjük, ( én villával szoktam jól összenyomni), hozzáadjuk a vaníliás cukrot, én mint mindig most is Vaníliavarázs vaníliáját használtam. a tojások sárgáját, a tejfölt, a mazsolát és jól összekeverjük.
Belekeverjük a kihűlt tésztát, elkeverjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan nehogy összetörjük a habot, ezt is beleforgatjuk.
A tepsit vajjal kikenjük, 1 evőkanál zsemlemorzsával meghintjük.
Ráhelyezünk 1 réteslapot amit olvasztott vajjal kicsit meglocsolunk, majd így folytatva rátesszük a második és harmadik réteslapot is.
Beleöntjük a túrós, tésztás masszát, elsimítjuk,
és a tetejét befedjük a réteslapokkal, szintén egyesével, köztük kicsit olvasztott vajjal meglocsolva.
180 fokra előmelegített forró sütőben 15-20 percig sütjük, míg picit megpirul.
Porcukorral jól meghintjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.