Vörös bársony torta

2015.10.28 11:15

Vörös bársony torta

Valahogy mindig féltem elkészíteni ezt a tortát, macerásnak gondoltam, és mekkorát tévedtem, mert cseppet sem az. Nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon hamar készen is van, és ráadásul nagyon finom. Rengeteg receptet olvastam magyar és angol oldalakon, de valahol mindig volt, ami eltért. Volt, amiben a krém vajas volt, volt, amiben tejföl is szerepelt, cukor mennyiségből szinte mindenhol több volt, én kevesebbel készítettem mégis szerintem még ez is édes, így akár a krémhez mehet kevesebb is akár.  Így átgondolva papírra vetettem miből mennyi legyen az enyémben és ezt írom le most, nekem szuperül sikerült. Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékével helyettesítheted.

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt, 10 g holland kakaó, 115 g vaj, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál vanília kivonat, 2 db tojás, 5 g só, 250 ml író, 4 evőkanál piros ételfesték, 5 g szódabikarbóna, 5 g ecet (10%-os)

A krémhez:

25 dkg mascarpone, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál vanília kivonat, 4 dl habtejszín

Elkészítés:

A recept folytatását a képre kattintva vagy az alábbi linken éritek el. :)

https://aprosef.hu/voros_barsony_torta_red_velvet

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.