Zebrakocka (sütés nélküli)
Zebrakocka
Sütés nélkül elkészíthető, hasonló a kókusztekercshez, de ez finomabb, nem olyan tömény édes. Én változtattam a tészta részén, mert a nyújtás részénél szerintem az eredetivel sokaknak meggyűlik a baja. Így megfelelő vastag lesz, és szép is.
Ami kell hozzá az egy 20*30 cm-es tepsi, és szilikonos sütőpapír a nyújtáshoz
Hozzávalók:
75 dkg darált háztartási keksz, 60 g kakaópor, 150 g baracklekvár,1 ½ evőkanál rum, 7,5 dkg vaj, 105 g porcukor, 450 ml tej
A krémhez:
3 dl tej, 70 g liszt, 1 teáskanál vanília kivonat, 70 g porcukor, 5 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé, 1 kávéskanál olaj
A tepsihez:
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
Elkészítjük a krémet, mert míg a tésztát összeállítjuk, pont kihűl a krém is.
A liszthez lassan adagolva hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. Beleszórjuk a kókuszreszelék felét,
és lassú tűzön folytonos keverés mellett besűrítjük.
Ha már nem forró csak langyos, hozzáadjuk a cukrot, vanília kivonatot, maradék kókuszreszeléket és a vajat, majd jól kikeverjük.
A tepsit egy kissé olajos papírral érdemes épp csak átkenni olajjal.
Tálba tesszük a darált kekszet, hozzáadjuk a cukrot, lekvárt, kakaóport, rumot, vajat és a tejet lassan adagoljuk hozzá, míg jól gyúrható lesz.
3 részre osztjuk. Majd egyesével kinyújtjuk.
A legegyszerűbb úgy nyújtani, hogy egy szilikonos sütőpapíron bejelöljük a tepsi méretét és ezen nyújtjuk.
Lehet deszkán is, de igen sok porcukor kell hozzá, hogy ne ragadjon le folyton.
Ha kinyújtottuk az első lapot a tepsibe tesszük,
(sütőpapírral simán bele lehet fordítani, majd lehúzni a sütőpapírt róla és nyújthatjuk rajta a következő lapot) megkenjük a krém felével,
erre tesszük a következő kinyújtott lapot,
majd rákenjük a maradék krémet. Ezt befedjük a harmadik kinyújtott lappal.
A csokoládét kisebb darabokra törjük, egy pici lábasba tesszük, és gőz fölött megolvasztjuk.
Hozzáadunk 1 kávéskanál olajat,
elkeverjük és a sütemény tetejére kenjük.
Majd mehet a hűtőbe pár órára, hogy szépen tudjuk felszeletelni.
A felszeletelést érdemes meleg késsel végezni, hogy a csokoládé ne törjön a tetején.
(Forró vízbe mártjuk a kést, letöröljük szárazra és a csokoládéra illesztjük, az pedig szépen megolvad az élénél)
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.