Zebratorta
A zebra torta egy nagy kedvenc! A gyerkőceim nagyon szeretik, és nagyon egyszerű elkészíteni. Én torta formában szoktam, de akinek nincs sima mélyebb tepsiben is nagyon szép lesz. Ehető simán, vagy finom házi baracklekvárral. Kinek hogy tetszik.
Hozzávalók: 38 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 5 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 250 ml olaj, 125 ml langyos víz
Elkészítés: A cukrot és a vaníliás cukrot és a tojás sárgákkal elkeverem, azután mehet bele a víz, majd az olaj is.
A lisztben elkeverem a sütőport, és apránként ezt is hozzáadagolom, állandó keverés mellett.
Végül mehet bele a keményre vert tojásfehérje is. Persze csak óvatosan, nehogy összetörjön!
Azután kettéöntöm a masszát, és az egyik felébe elkeverem a kakaóport.
Egy lecsatolható oldalú tortaformát kibélelek sütőpapírral, és elkezdem belekanalazni a tésztát.
Két evőkanál fehér, arra két kanál kakaós,
és ezt így fojtatom amíg el nem fogy.
Nem kell vele ügyködni, szétterül és megzebrásodik magától.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percet sütöm. Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrzöm megsült e a közepe
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.