Zselés szaloncukor
Zselés szaloncukor
Meg kell mondjam életem első szaloncukra és köszönöm Farkas Vilmosnak nála találtam. Amúgy is nagy rajongója vagyok, csodás dolgokat készít. Gondoltam ezt most kipróbálom. Nem mondom, hogy nem küzdöttem vele, de ez is csak azért van, mert nekem nem mondott eddig semmit az, hogy temperált csokiba mártsam. J Ma már tudom mi ez, és hogyan is tegyem, hogy a csoki tényleg bevonja a zselét és finom is legyen. Ja és ne is olvassza fel a kész zselé kockákat.
Szóval a hozzávalók.
270 ml narancslé én 100%-ost használtam de bármilyen jó hozzá, 30 gr méz 1 púpozott teáskanál zselatin.
Én 3 adaggal készítettem egyszerre, és ebbe 1 egész csomag zselatint tettem hozzá ( horváth Rozit)
A narancslét a mézzel felforraljuk, beletesszük a zselatint, habverővel összekeverjük, 3 percig forraljuk. Akinek van szaloncukorformába tesszük, de jó a jégkocka tartóba is tehetjük. Nekem ezek közül egy sincsen így simán tepsibe terítettem, és hagytam hogy összeálljon. Kb 1 óra alatt kész is lett.
Csokimáz:
Na ezzel szívtam rendesen, mert azt hittem holmi bevonó jó lesz hozzá. És nem. A lényeg csokit kell venni ami tényleg csoki és legyen magas a kakaó tartalma. Ezt olvasztottam fel gőz fölött, és kevertem bele egy kis tejcsokit, így egy kicsit édeskésebb lett az íze. A 3 mennyiséghez 3 tábla csokoládét használtam fel. Természetesen ha meleg akkor várjunk vele amíg lehűl különben felolvassza a zselét. Majd egyesével mártsuk bele simán villával és tegyük sütőpapírra száradni.
Azt hiszem innentől nem veszek boltban szaloncukrot. Ugyan nem úgy néz ki mint egy profi bolti, vagy cukrász szaloncukor, de az enyém.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.