Borzas pogácsa

2013.03.30 12:49

 

Borzas pogácsa

Hasonló mint a sajtos roló, csak ez nem leveles tésztából és nem roló formában készül, hanem finom pogácsát kapunk belőle.   Kb 50-55 db lesz belőle.

Hozzávalók:
Tésztához:

50 dkg liszt, 25 dkg rama, 2 db tojássárgája, 3 nagy evőkanál tejföl, 1 csapott kávéskanál só

Tetejére:

1 egész tojás a kenéshez

Krémhez:

250 ml tej, 4 dkg liszt, 4 dkg trappista sajt reszelve, 1 db tojás, kevés só, 5 dkg rama

15 dkg reszelt trappista amibe beleforgatjuk.

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a ramaval,

majd hozzáadjuk a tojások sárgáját a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk.

Majd betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni.


Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk,

 kb 4-5 mm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a felvert tojással megkenjük

és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.

Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet és csomómentesre keverjük.

Feltesszük főzni és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

Levesszük a tűzről és 5 dkg ramat hozzákeverünk, majd kihűtjük.


1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük, így tapad oda a sajt az oldalához.