Darált húsos alagút

2012.12.08 16:50

Darál húsos alagút.

A darált húsos alagút egy nagyon egyszerű és finom főétel, ebédre, vacsorára vagy akár uzsonnára. Mivel leveles tésztában van, ami elég szénhidrát, mi csak salátát ettünk mellé. Nagyon laktató.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (500 g), 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, delikát, pirospaprika, 1 doboz ( 370 g) natúr joghurt, oregáno, 1 csomag (500 g) saláta a

kenéshez: 1 db tojás

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük. 

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a hagymát, ízesítjük , sóval, borssal, pirospaprikával, delikáttal, jól összekeverjük.

A leveles tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepére halmozzuk a darált húst.

Feltekerjük, és a végeit jól lezárjuk, összenyomjuk, éles késsel, megcsíkozzuk, bevagdossuk, de óvatosan, ne vágjuk át a töltelékig. 

A tojást egy kis tálban villával felverjük és megkenjük vele a tésztát. 

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc alatt szép pirosra sütjük. 

Amíg megsül elkészítjük az öntetet. 

A joghurtot egy kis tálba tesszük, adunk hozzá oregánot, csipet sót, összekeverjük.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.