és más nyalánkságok....


Hagymás sült csirke

2013.01.27 09:19

 

Hagymában sült csirke

Egy nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom ebéd. Nálunk sokszor készül, legfőképpen akkor, amikor valami egyszerű, finom és gyors ebédet szeretnék készíteni. Az almaszósz rendkívül finom a sült húsokhoz, ehhez az ételhez nagyon illik is. Lehet kapni a boltban üveges almaszószt, (nekem eddig Németországból hozták mindig „Apfelmus”) De már itthon is kapható. Viszont ha van almánk pár perc alatt mi is elkészíthetjük és sokkal olcsóbb.

 

 

Hozzávalók:

6 db egész csirkecomb ( lehet bármi, melle is akár), 3 db vöröshagyma nagy fej, só, bors, olaj

Az almaszószhoz:

4 db alma nagyobb, 1 db citrom, fahéj, pici cukor

Elkészítés:

A combokat megmossuk és félbe vágjuk. A hagymát vékony csíkokra vágjuk.

 Egy tűzálló tál aljára kb 3-4 evőkanálnyi olajat teszünk. Erre tesszük a fele hagymát,

 majd rá a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és befedjük a maradék hagymával. 

A tálra rátesszük a tetejét, vagy lefedjük alufóliával és betoljuk a sütőbe. 1 óra alatt puhára sülnek, ekkor levesszük a tetejét, vagy a fóliát és kb 10 percig pirítjuk még kicsit. (Jó sok szaftja lesz, nem kell megijedni.)

 

Közben az almaszószhoz az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk és kicsi darabokra vágjuk. 

Egy kevés vizet aláöntve feltesszük főni, teszünk hozzá pici cukrot, fahéjat (ízlés szerint) és 2 szelet citromot.

Mikor megfőtt teljesen puhára, szét megy az alma, akkor hogy 

teljesen pürés legyen kivesszük a citrom karikákat és egy botmixerrel átmixeljük. 

Ha Nem ment szét fél óra alatt az alma, akkor besegítek neki a botmixerrel, de biztosan elég neki annyi. Ezt kínáljuk a hús mellé. Köretnek rizst szoktam főzni hozzá, de bármit lehet. 

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.

—————

Vissza