Leveles tésztában sült gulyásleves alap

2013.06.19 10:47

Leveles tésztában sült gulyásleves alap

Ez a recept egy játék kedvéért készült. Adott volt pár alapanyag, ami belekellett kerüljön az ételbe, így jogos lenne a kérdés mit keres a gulyásban kakukkfű vagy tejszín vagy egyéb hozzávaló és még levesnek is kellett lennie. Így jött létre ebben a formában. Viszont annyira finom lett, hogy mindenképpen megosztom másokkal is. Hamar elkészül, nem macerás, és finom. Ha valaki máshogy szeretné ízesíteni a megszokott szerint nyugodtan variálja vágjon bele. Az ízek ízesítők mindig változtathatók.

Hozzávalók:

1 db répa, 1 db petrezselyem gyökér, 1 db burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 db paradicsom, 50 dkg sertéscomb, (lehet marha hús is, akkor kicsit tovább főzzük) 700 ml víz, 1 dl fehérbor, pirospaprika, kakukkfű, őrölt kömény, só, 100 ml tejszín, 1/2 evőkanál liszt, 1 csomag (500g) leveles tészta, 3 evőkanál olaj

Kenéshez: 1 db tojás sárgája

Elkészítés:

Az összes hozzávalót apróra vágjuk. 

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk,

majd hozzáadjuk az apróra vágott húst és répát,

és együtt pirítjuk 10 percig.

Majd kis lángra vesszük és beletesszük az apróra vágott petrezselyem gyökeret pirospaprikát,

felöntjük a borral, vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, burgonyát, ízesítjük, kakukkfűvel, köménnyel, sóval.

Fedő alatt puhára pároljuk. ( kb 30 perc)  

Ha megpároltuk, a levest leszűrjük,

majd a tejszínben elkeverjük a lisztet,

és egy szűrőn átengedve a levesbe szűrjük,

elkeverjük, össze forraljuk, ami alatt be is sűrűsödik.

A leveles tésztát kiterítjük,

közepére halmozzuk a tölteléket,

majd feltekerjük, végeit kissé lenyomjuk,

és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Megkenjük 1 tojás sárgájával,

és 180 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálaláskor az öntettel meglocsoljuk.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.