Zserbó szaloncukor
Zserbó szaloncukor
A lányom hozta a receptet, hogy próbáljuk ki. Mi kicsit átalakítottuk a mennyiséget, hogy összeálljon. A végeredmény, nagyon finom és minden egyéb tartósító és adalékanyagtól mentes finomság. Mi dupla adaggal készítettük, én így írom le. Ebből az adagból nekem 50 db lett.
Hozzávalók:
30 dkg darált dió, 20 dkg darált keksz, 150 g baracklekvár, 3 teáskanál aszalt sárgabarack, 30 dkg étcsokoládé (én 50% kakaótartalmú csokoládét használtam)
Elkészítés:
A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt
jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.
Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk,
belőle tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba. (kb 5 perc)
Közben a csokoládét apróra vágjuk,
és gőz felett felolvasztjuk.
A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk,
és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.
Én sütőpapírból vágtam kis lapokat, amihez alufóliát és színes fóliát használtam, hogy lecsomagoljam. Így valóban úgy néznek ki, mint a bolti
szaloncukrok.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.