Zserbó szaloncukor

2014.12.03 16:01

Zserbó szaloncukor

A lányom hozta a receptet, hogy próbáljuk ki. Mi kicsit átalakítottuk a mennyiséget, hogy összeálljon. A végeredmény, nagyon finom és minden egyéb tartósító és adalékanyagtól mentes finomság. Mi dupla adaggal készítettük, én így írom le. Ebből az adagból nekem 50 db lett.

Hozzávalók:

30 dkg darált dió, 20 dkg darált keksz, 150 g baracklekvár, 3 teáskanál aszalt sárgabarack, 30 dkg étcsokoládé (én 50% kakaótartalmú csokoládét használtam)

Elkészítés:

A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt 

jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. 

Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk, 

belőle tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba. (kb 5 perc)

Közben a csokoládét apróra vágjuk, 

és gőz felett felolvasztjuk. 

A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk, 

és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.

Én sütőpapírból vágtam kis lapokat, amihez alufóliát és színes fóliát használtam, hogy lecsomagoljam. Így valóban úgy néznek ki, mint a bolti 

szaloncukrok.

Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.