Sajtkészítő műhely

2014.04.23 09:43

Hogyan kerül a SAJTKÉSZÍTÉS egy budapesti kreatív élményházba?

Emlékeztek rá, hogy korábban már részt vettem Rátonyi László Sajtmester nagyon érdekes programján Pilisszántón. Korábbi bejegyzésemet itt találod róla!

Fél évvel ezelőtt a Magnóliák Műhelye csapata felkérte Lászlót, hogy tanítsa meg a sajtkészítés
fortélyait a vendégeik számára. A Műhely kínálata nagyon széles körű, de a GASZTRÓ
workshopok szervezése az egyik szívügyük.
Cél: otthon is kialakítható eszközparkkal, kis létszámú vidám workshopok szervezése.


A Magnóliás Team szerint valós, gyakorlatban később is jól használható ismeretanyagot csak kis csoportok részére lehet professzionálisan, interaktívan átadni! Tanfolyamaik, workshopjaik híresek a családi hangulatról és a személyre, igényekre szabható, alakítható tematikáikról.    

Visszatérve a SAJT készítésre, két nagyon érdekes programot ajánlanak ebben a különleges témában:

1., Tavaszi SAJTKÉSZÍTŐ műhely, amely egy igazi csúcs kategóriás SAJTKÉSZÍTŐ workshop. Számtalan tejipari finomság elkészítését tanítja meg a Sajtmester a csapatnak! Név szerint: feta sajt, mascarpone (nyammm), túró, túró rudi és a kiszely. Ez utóbbit bennfentes körökben tojás nélküli MADÁRTEJKÉNT emlegetik. Igazi csemege! A program májusban is megrendezésre kerül, a részletekért kattints ide!  

2., Az alap GOMOLYA elkészítése azért érdekes minden leendő SAJTBARÁT számára, mert ha ennek az elkészítését szakszerűen elsajátítod, akkor nincs megállás, minden egyéb sajtfinomságot is el fogsz tudni a jövőben készíteni! Ezért találta ki a SAJTMESTER, hogy Budapesten is jó lenne minél szélesebb körrel megismertetni egy RAPID workshop keretében ezt a technológiát. Májusban, ha van egy szabad estét 2 órát szánj erre a különleges programra, mert megéri! Részleteket itt találod!