Blog
Sajttekercs
2014.04.07 16:11Sajttekercs
Ezt a receptet tavaly rengetegen posztolták a facebookon, köztük én is Adél engedélyével. Mostanra elkészítettem már én is, és nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon finom.
É úgy készítettem, mint Adél, de lehet a lapkasajt helyett trappista sajttal is készíteni bár akkor nem ugyanez a végeredmény. Nekem ebben pont az tetszik, hogy lágy sajtból készült, és én imádom a zsemlében, mert akár majdnem kenni is lenhet a végén.
Hozzávalók:
12 db lapkasajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg sajtkrém, 10 dkg vaj, 9 szelet gépsonka, 5 db tojás, só, őrölt bors, 1 teáskanál mustár, petrezselyem
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást,
majd megszórjuk a reszelt sajttal
és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon.
Hagyjuk lehűlni. Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk,
hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük.
Majd befedjük a sonkaszeletekkel.
A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük,
majd a sonkaszeletekre kenjük.
Szorosan feltekerjük, tálra tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben lehűtjük, majd éles késsel szeleteljük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Milánói rétes, avagy lusta asszony rétese
2014.04.02 16:58Milánói rétes, avagy lusta asszony rétese
Ezt a receptet én anno 10 évvel ezelőtt kaptam egy anyukától, mikor a középső fiam úszni tanult, ez volt az aktuális recept, ami kézről kézre járt. Fura volt elolvasni, hogy minden csak beleöntünk a tepsibe, ami szilárd hozzávaló az is csak úgy simán és mire kiveszem a sütőből sütemény lesz belőle. Azt hiszem ettől egyszerűbb sütemény nincs is. Hogy miért hívják, rétesnek azt nem tudom, szerintem nem igen van hozzá köze, de az tény, hogy nagyon egyszerű, és igen finom, mutatós sütemény lesz belőle. Másfajta gyümölcscsel is nagyon finom.
Én egy 21*32 cm-es tepsiben sütöttem, de lehet nagyobban is akkor laposabb lesz a végeredmény. A lényeg, hogy kisebbe ne kerüljön, mert az én tepsimbe épp benne marad.
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csomag sütőpor,
Töltelékhez:
50 dkg túró, 1 üveg meggybefőtt 330 g, (ha van már friss, akkor abból 330 g),
A masszához:
4 db tojás, 500 ml tej, 1 vaníliás cukor, 50 g cukor,
És 10 dkg vaj
Elkészítés:
A tepsit vastagon kivajazzuk (én fel szoktam olvasztani a vajat és ennek a negyedét öntöm a tepsibe, amit elkenek benne)
A lisztet, a cukrot, az átszitált sütőport összekeverjük,
majd 2 tálban elfelezzük. Az egyik adagot a tepsibe szórjuk, elegyengetjük.
Erre szórjuk a túrót,
majd rátesszük a meggyet,
és befedjük a másik adag száraz keverékkel.
A tojást felverjük,
hozzáadjuk a tejet, cukrot, vaníliáscukrot, és jól összekeverjük.
Ezt ráöntjük a tésztára, teljesen befedjük vele,
és erre öntjük a maradék olvasztott vajat.
Hagyjuk a pulton 30 percig pihenni,
majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Töltött zsemle
2014.04.02 12:21Töltött zsemle
Ez a recept is egy olyan recept, amit mióta eszemet tudom, így készítette az anyukám, a nagymamán és a déd mamám is. De ez is olyan, hogy ahány ház annyi szokás, van, aki a tojáshabot is beleteszi vagy a tetejére, van, aki a tejet is megcukrozza és olyat is hallottam, aki nem tejfölt, hanem vajat tesz a tetejére. Én maradok az anyukám féle verziónál, mi így szeretjük.
A gyermekeim, reggelente zsemléből visznek szendvicset az iskolába, és van, amikor marad belőle, sose tudom kitalálni, mikor melyiknek mennyi szendvicshez van kedve. Ilyenkor 1-2 nap és megvan az ebédhez a zsemle. Ez a recept 8 zsemlére vonatkozik, de a zsemle mérete is számít szerintem, mert ha nagy zsemléink vannak, akkor elég a 6 zsemle.
Hozzávalók:
8 db zsemle, 50 dkg túró, 150 g tejföl, 100 g cukor, 1 db tojás sárgája, 1 db citrom reszelt héja, 50 ml tej
Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk. Majd a zsemlék belét kikaparjuk.
Minden zsemlébe teszünk 1 és ½ evőkanál tejet,
amit kicsit körbeforgatunk benne. Nem kell több tej bele csak egy kevés, hogy ne ázzanak el a zsemlék.
Elkészítjük a tölteléket. A túrót villával áttörjük,
hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, 120 g tejfölt, a citrom reszelt héját
és jól összekeverjük. (Ha valaki szereti, lehet bele tenni mazsolát is.)
Ezzel a masszával megtöltjük a zsemléket.
Ráhelyezzük a zsemle tetejét, amit megkenünk tejföllel.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt addig sütjük, míg a tojásos sapkák kicsi színt kapnak.
Akinek nem lenne elég édes akár porcukorral is meghintheti.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Rántott tejbegríz
2014.03.28 11:49Rántott tejbegríz
Ez a desszert az egyik kedvencem. Gyereknek imádtam, amikor anyukám vagy nagyim ezt készítette. Most pedig ahogy anno én voltam oda érte, az én gyermekeim is nagyon szeretik. Nem kell hozzá sok minden, szerintem hamar készen is van és nem is drága. Imádom még melegen, de leginkább akkor mikor már kihűlt, és ha netalán marad másnapra, szerintem akkor még finomabb.
Nem a leg diétásabb étel, de szerintem egy leves után pont elég ebédre. Lehet enni simán, de nagyon finom lekvárral tálalva.
Nekem 30 db lett ebből az adagból.
Hozzávalók:
1 liter tej, 70 g cukor, 200 g búzadara
A sütéshez:
3 db tojás, 10 dkg liszt, olaj
Elkészítés:
A tejet egy lábosba tesszük és felforraljuk. Mikor elkezd forrni hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, és kevergetve besűrítjük. Addig főzzük, míg jó sűrű lesz. (ez pár perc, hamar megvan)
A kész tejbegrízt még melegen egy deszkára öntjük,
és vizes késsel, 0,5 cm vastagságúra elsimítjuk.
Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt vizes késsel 6*6 cm-es kockákra vágjuk.
Mivel kissé letapad így egy kiskéssel szoktam rásegíteni, mikor a kockákat leszedem a deszkáról, így tuti nem törik el.
Lisztbe forgatjuk,
majd felvert tojásba tesszük
és azonnal forró olajban sütjük.
Ha mindkét oldala megsült, papírtörlőre szedjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Kalácspuding
2014.03.27 12:42Kalácspuding
Néha előfordul, hogy nem fogy el a kalács, amit épp vettem, vagy sütöttem, erre jó ez a recept. Így egyrészt nem lesz felesleges, másrészt megvan az ebéd egy gyors leves mellé. Nálam most mazsola és aszalt sárgabarack került bele, ezt akár el lehet hagyni, vagy mást gyümölcsdarabokkal is lehet helyettesíteni. Nem egy nagy adag, de egy 5-6 fős családnak szerintem elég, mert igen laktató. Nálam ez az adag a 35*24 cm-es ovális üvegtálamban sült.
Hozzávalók:
7 vagy 8 szelet kalács, amit felkockázunk, 750 ml tej, 50 g vaj, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál vanília kivonat (ha nincs 1 csomag vaníliás cukor), 10 dkg cukor, 80 g mazsola, 10 dkg aszalt sárgabarack, 4 db tojás
Elkészítés:
A kalácsot kockákra vágjuk.
Egy lábasba tesszük a tejet, hozzáadjuk a vajat, cukrot, a fahéjat, vaníliát,
az apróra vágott aszalt sárgabarackot, és a mazsolát.
Feltesszük a tűzre, és addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne, ( Nem tovább, csak ameddig épp elolvad)
majd levesszük a tűzről.
A tojásokat egy tálban villával felverjük, majd a tejhez öntjük, és simára keverjük.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk,
beletesszük a felkockázott kalácsokat,
amire ráöntjük a tejes keveréket.
180 fokra előmelegített sütőben kb 40-45perc alatt megsütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Leveles sajtos rúd
2014.02.26 11:02Leveles sajtos rúd
Nagy kedvenc a családban. Így elkészítve még negyed annyiba sem kerül, szerintem mintha a pékségben vennénk. Nekem ebből a receptből 14 db lett, és nemcsak frissen, de másnap is isteni finom. Így kiváló volt a gyerekeimnek másnap tízóraira az iskolában. A receptet itt találtam anno, de ahányszor elkészítettem mindig sikere volt. Eltekintve a 2-szeri hajtogatástól és pihentetéstől ami nem hosszú idő, macera sincs vele.
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 evő kanál olaj, 12 dkg tejföl, 200 ml víz, 1 teáskanál cukor, 2 kávéskanál só,
A kenéshez:
20 dkg vaj
A tetejére:
1 db tojás, 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A liszthez morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az összes hozzávalót, és jól összegyúrjuk, dagasszuk. Aki nem biztos magában az élesztőt fel is futtathatja a langyos vízben, és adja hozzá a liszthez.
Meleg helyre tesszük, konyharuhával letakarjuk, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
A puha vajjal megkenjük.
Majd a képen látható módon bevagdossuk a tésztát.
A bevágott tészta sarkait sorban középre hajtogatjuk.
Majd ha ez megvan a közepeket is további sorrendben ráhajtjuk.
Az így kapott tésztakupacot 15 percig konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük.
Ha letelt a 15 perc ismét kinyújtjuk, itt már nem kell megkenni ismét a vajjal. Majd újra bevagdossuk és megismételjük, a tésztakupac készítést ismét behajtogatjuk a széleket az előbbi sorrendben. És ismét letakarva hagyjuk 15 percig pihenni.
Ha letelt a 15 perc ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. (kb. 1,5 cm)
Felvágjuk ki, hogy szeretné.
Én kb. 2 ujjnyi széles csíkokat vágtam. Így lettek a sajtos rudak kb. 4 cm*12-13 cm hosszúak. Ebben a méretben 14 db lett nekem belőle.
Mivel megnőnek és megdagadnak szerintem ez se lesz kis méret.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és megkenjük felvert tojással.
Arra vigyázzunk, hogy a tojás csak a tetejére kerüljön, ne csurogjon le oldalt.
Megszórjuk a reszelt sajttal,
és hagyjuk 20 percig kelni. Majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Szilvás, grillázsos tönkölykocka
2014.02.25 17:05Szilvás, grillázsos tönköly kocka
Ez a sütemény az egyik kedvencem abban a pékségben ahol dolgoztam is. Mivel az egyik kedvencem, megpróbáltam otthon kivitelezni, ami elsőre is nagyon tuti lett. Igaz a grillázst nem úgy tettem rá, ahogy a pékségben tutira. De hát első grillázs készítése volt. A legközelebbinél inkább rácsorgatom a kész süteményre. De itt úgy írom le, ahogy készült szerintem és a családom szerint is, így is nagyon finom. És azt kell, mondjam, hogy ha az ízét nézzük, bizony egy az egyben sikerült azt kreáljam, amit attól a bizonyos süteménytől vártam, pont ezt az ízt és állagot szeretem.
Hozzávalók:
4 db tojás, 190 g vaj, 190 g nádcukor, 1 csipet só, 125 g joghurt, 1 csomag sütőpor, 190 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 teáskanál fahéj, 340 g szilva (1 üveg befőtt)
A grillázshoz:
100 g cukor, 30 g dió, amit apróra vágunk
Elkészítés:
A vajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a joghurtot és összekeverjük, ehhez adjuk a fahéjat az átszitált sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük őket.
A fehérjéből kemény habot verünk, és apránként hozzáadagoljuk a tésztához, óvatosan beleforgassuk, hogy ne nagyon törjük össze.
Vajjal kikent lisztezett tepsibe öntjük, amiben én sütöttem 21*31 cm-es
majd a felezett szilvákat a tetejére tesszük és meghintjük kevés fahéjjal.
180fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 perc alatt készre, tűpróbáig sütjük. Érdemes félidőnél egy alufóliával letakarni, mert a teteje már kezd sülni, de belül még nyers a tészta, kell neki az a 40-45 perc.
Ha kész elkészítjük a grillázst.
A cukrot egy edénybe feltesszük a tűzre
és folyamatos keverés mellett megvárjuk, amíg felolvad (előbb össze fog csomósodni)
Inkább vegyük le a tűzről és kevergessük, ha úgy érezzük, hogy még vannak benne csomók, de már a háromnegyede folyós, hogy csak szép világosbarna színe legyen, ne legyen sötét égett. Ha felolvadt az egész hozzáadjuk a diót.
Majd míg forró egy olajozott deszkára tesszük, és olajozott nyújtófával vékonyra nyújtjuk,
majd összevágjuk,
és a süteményre szórjuk.
Na, ez az, amit legközelebb inkább rácsorgatok, kipróbálom úgy is, mert a legkisebbek egy kicsit leszórták a grillázst ugyan összecsipegették a tálról a leszóródott darabokat is.
Az elkészítés ugyanaz csak nem kell kinyújtani, hanem míg forró szépen rácsurgatjuk a süteményre.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Vörös káposzta fasírt
2014.02.19 12:44Vörös káposzta fasírt
Mostanában egyre többször készítek ilyen-olyan zöldségből fasírtot. A vöröskáposztát nagyon szeretem salátaként, most is épp azért volt itthon. De rátaláltam erre a receptre gondoltam kipróbálom. Mostanában készült bab fasírt, burgonya fasírt, zöldség fasírt egyik sem volt rossz, sőt kimondottan finomak, de ez visz mindent. Ha valaki szereti a vöröskáposztát érdemes kipróbálni. Sokkal olcsóbb, mint a hús, és szerintem simán helyettesíthető is ezzel a recepttel. Receptművesnél az eredeti receptben 50 dkg a káposzta és lehet vegyesen a fehérrel, nekem csak 40 dkg maradt a saláta után így lecsökkentettem a lisztet is. Van benne 6 szem tört borókabogyó is, nekem ez nincs itthon így elhagytam belőle. A 40 dkg-nyi mennyiségből 6 db fasírt lett.
Hozzávalók:
40 dkg vöröskáposzta, 60 g teljes kiőrlésű tönköly liszt, 2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény, őrölt feketebors, 1 evőkanál só,
Panírozáshoz 3 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk, majd nagyon apróra vágjuk (Ha van akkor géppel, ha nincs akkor reszeljük le.)
Szórjuk rá a sót, forgassuk jól össze, hogy mindenhol érje, majd hagyjuk állni ½-1 órát, amíg levet ereszt.
Ha letelt az idő akkor alaposan kinyomkodjuk, a levét leöntjük, hozzáreszeljük a fokhagymát, ízesítsük őrölt köménnyel, őrölt feketeborssal, adjuk hozzá a lisztet és alaposan keverjük össze.
Akkor jó a massza, ha összeáll a kezünkben.
Nedves kézzel, formázzunk gombócokat belőle,
forgassuk zsemlemorzsába,
majd közepes lángon forró olajban süssük szép pirosra őket.
Egy kis praktika receptművestől, mivel olvastam kérdéseket nála ezért gondoltam érdemes lehet beilleszteni biztosan segítség.
A liszt fajtájától is függ, mennyire lesz formázható a massza, ha nem akar összeállni, bele lehet ütni egy tojást (pl. a teljes kiőrlésű tönköly, vagy rozsliszttel kellően ragacsos, nem kell bele tojás)
Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor, bánjunk szűken az olajjal, amiben sütjük.
A zsemlemorzsából is teljes kiőrlésűt használjunk.
Egyszerre max. 4-5 db fasírtot süssünk.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Farsangi áll pilóta keksz
2014.02.15 17:08Farsangi áll pilóta keksz
Ezek az álarcok először tavaly készültek az óvodába farsangra. A recept az a áll pilóta keksz receptje, És cukormázzal van díszítve.
Én csak fél adagot készítettem belőle.
Így is kb 40 db lett. Itt a fél adag receptje olvasható.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt, 13 dkg porcukor, 13 dkg rama, 1 db tojás, 1/2 csomag sütőpor (vagy 1 dkg szalalkáli), 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej ha kell hozzá (nekem sosem kellett, de ugye liszt és liszt nem egyforma).
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
Elkészítés:
A lisztet, porcukrot, átszitált sütőport, vaníliás cukrot jól összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a ramat és jól összedolgozzuk, ha kell kevés tejjel.
2 felé osszuk és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, amit jól összegyúrunk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kivágjuk a formát (én papír sablont készítettem és késsel körbe vágtam)
és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket, ha vékony hamar sül.
A kakaós tésztát, ha sütjük érdemes a fehérből mellé rakni a tepsin, mert azon jobban látszik ahogy sül.
A máz:
1 db tojás fehérje, 25 dkg átszitált porcukor, 1-2 csepp citromlé
Tálba tesszük a tojásfehérjét, habverővel elkezdjük felverni, majd szép lassan fokozatosan beletesszük a porcukrot (kicsi fokozaton keverjük, addig különben porcukorfelhőben úszunk. Kb 10 percig keverjük a robotgéppel, amíg a cukor elolvad benne. Ha nem tökéletes pici forró vizet adhatunk hozzá.
Akkor készült el, ha kifényesedik, és a kanalat belenyomva csúcsosra lehet húzni a krémet.
Nyomózsákba tesszük, (nekem csak zacskóm volt, aminek levágtam a végét.) először a keksz szélét húzzuk ki vele,
majd ha az egésszel megvagyunk addigra meg is szárad és lehet a közepét is kitölteni, mintázni.
Ha nem egyenletes akkor egy kicsit rázogassuk jobbra, balra és gyönyörű egynemű sima lesz (.Nagyon hamar szárad) Ha nem tettük az egészet nyomózsákba, egy vizes konyharuhával takarjuk le az edény tetejét, amiben van a krém.
Ha valaki meg is töltené ezen a linken találjátok a krém leírását hozzá : https://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/all-pilota-keksz/
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.
Diós szívek
2014.02.10 15:18Diós szívek
Itt a leírásban most diós töltelékkel készült, de nyugodtan el elehet készíteni, akár mákkal, vagy csak simán fahéjjal, kakaóval, de akár nutellával is isteni finom. Ebből a receptből 12 db tenyérnyi méretű szívecske lesz. Érdemes a tölteléket is elosztani kis poharakba, mert akkor biztosan egyformán jut az összes tésztára. Na és érdemes jól számolni (nekem sikerült már elszámolom magam, eggyel kevesebb poharat tettem ki, így lett nutellásunk is, ami ugyanilyen szép lett.
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt, 200 ml tej, 2,5 dkg élesztő, 1 db tojás, 30 g cukor, ½ kávéskanál só, 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez:
20 dkg dió, 10 dkg barna cukor, 1 db tojás fehérje, 1 evőkanál rum, ½ teáskanál fahéj
A kenéshez:
1 db tojás, 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A tejbe teszünk 1 csipet cukrot, hozzá morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, sót, cukrot, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, dagasszuk,
tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük 1 órát, amíg duplájára kel.
Ha megkelt 12 db-ra osztjuk, és kissé kigömbölyítjük őket (kb. 70-73 g-os kis gömböceim lettek)
Elkészítjük a tölteléket.
A diót ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, és a tojás felvert habját és összekeverjük.
A kis gömböket lisztezett deszkán kinyújtjuk, (én 18-20cm-es köröket nyújtottam),
majd megkenjük a töltelékkel. (Érdemes a tölteléket is elosztani kis poharakba, mert nem kell sok belőle és akkor biztosan elég lesz az összesre. Nekem 30 g töltelék ment db-onként rá.)
Ha megkentük a töltelékkel, akkor, mint egy palacsintát feltekerünk,
majd félbehajtjuk.
És a felső részénél egy éles késsel félbevágjuk, úgy, hogy alul 2 cm egyben maradjon.
Majd mind a 2 szárnyát kifelé fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
Konyharuhával letakarjuk, és 30 percig kelesztjük.
A tojást a tejjel felverjük, és ha megkelt, akkor megkenjük a szíveket.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kedves látogató. Az oldalon reklámok találhatók, mert elértünk egy akkora adatforgalmat, ami már nem ingyenes, és ezen reklámok bevételéből tudjuk a weboldalt fenntartani, fizetni a tárhelyért. Köszönjük szépen.